fókuszban a tüdőtranszplantáció

2021.05.21. 07:00

Nyugdíjasegyetem Mosonmagyaróváron

A mosonmagyaróvári származású dr. Lang György professzor tüdőtranszplantációról szóló előadása Levegőt! címmel ma 15.30 órakor a Nyugdíjasegyetem, Mosonmagyaróvár Facebook-oldalon lesz megtekinthető, továbbá május 22-én és 23-án 8, 14 és 19 órai kezdettel a Mosonmagyar­óvári Városi Televízióban kerül adásba.

kisalfold.hu

Dr. Lang György egyetemi tanár, mellkassebész 1963-ban született Mosonmagyaróváron. 1981-ben érettségizett a Budapesti Piarista Gimnáziumban. Orvosi diplomáját 1987-ben szerezte a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. Magyarországon mentőorvosként, majd sebészként dolgozott.

Szakmai érdeklődése 2000-től a tüdőátültetés felé fordult, kutatói ösztöndíjjal került a Bécsi Orvostudományi Egyetemre. 2013-tól a Semmelweis Egyetem Mellkassebészeti Klinikájának tanszékvezetőjeként előkészítette a magyar tüdőtranszplantációs programot, és elvégezte az első hazai tüdőátültetést. 2019 óta ismét a Bécsi Orvostudományi Egyetemen dolgozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!