21 fa

2021.05.18. 13:00

Ballagó diákok ültettek fákat Darnózselin

Címkék#Darnózseli

A Darnózseliért Közhasznú Alapítvány kezdeményezésére, az önkormányzat támogatásával a Szigetköz Körzeti Általános Iskola nyolcadik osztályos ballagói 21 fát ültettek el az Ady Endre utcában a minap. Az eseményen dr. Nagy István agrárminiszter is részt vett.

Kovács Viktor

A szemerkélő esőben 21 fát ültetett el 21 ballagó diák, akiknek a hetedik osztályos tanulók is segítettek, ezzel is jelezve, hogy a mostani alkalom hagyományteremtő céllal történik meg. A faültetés tehát szimbolikus is volt, amire a köszöntőt mondó dr. Kovács Péter erdész, a Darnózseliért Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke is felhívta a figyelmet.

– Harminc, hét és három. Harminc napig bírjuk ki élelem, hét napig ivóvíz és három percig levegő nélkül. Ezekkel a számokkal szeretnélek köszönteni benneteket, és felhívni rá a figyelmet, hogy a mostani faültetés mennyire a jövőnek szól – hangsúlyozta dr. Kovács Péter, aki beszédében azt is kiemelte, hogy az évfordulójához közeledő trianoni békediktátummal a magyar erdők 85 százaléka került a határon túlra, de ennek ellenére az elmúlt évtizedekben sikerült megduplázni a hazai erdőállományt, ami világszinten is kimagasló teljesítmény.

– Szeretnénk, hogy ezzel a faültetéssel hagyományt teremtsünk, és a mostani hetedikesek jövőre a saját fáikat ültethessék el. Ezek a fák nemcsak Darnózseliéi, hanem a tiétek is – mondta a diákoknak Fazekas Zoltán polgármester. Dr. Nagy Edit igazgatónő a környezetvédelem fontosságát hangsúlyozta, miközben a ballagó diákokat köszöntötte. Végül Nagy István agrárminiszter úgy fogalmazott: – Nőjetek bele ti is Darnózseli talajába, eresszetek gyökereket, mint ezek a fák, kapaszkodjatok bele ebbe a közösségbe. Ahogy a fa oxigént termel, úgy építsétek majd ti ennek a településnek a jövőjét. Darnózselin a Szigetköz Körzeti Általános Iskola nyolcadikos ballagói ültettek fákat az Ady Endre utcában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!