Kisalföld logö

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 16°C | 26°C Még több cikk.

Ároktisztítással előzik meg a bajt Szanyban

Az árkokat tisztítják az önkormányzat közcélú dolgozói a napokban Szanyban. Szeretnék megelőzni ugyanis a belvíz okozta károkat. Közben parkolókat is építenek.

Pályázaton nem nyertek, így önerőből teszik rendbe a szanyiak a csapadékvíz-elvezető árkaikat. Németh Gergely úgy fogalmazott érdeklődésünkre, hogy náluk a bajt megelőzni szokták és nem várnak a katasztrófára.

A polgármester egy korábbi, elutasított pályázatuk indoklására célzott. Akkoriban 220 millió forintot kértek az árokrendszerre, amit kizárólag a legkritikusabb területekre fordítottak volna. Azért nem kaptak azonban támogatást, mert az elmúlt tíz évben nem volt katasztrófahelyzet a faluban.

Németh Gergely egy kistraktorra valót spórolt falujának.
Németh Gergely egy kistraktorra valót spórolt falujának.

– Mifelénk viszont a katasztrófákat megelőzni szokták és most sem szeretnénk megvárni, hogy nagy baj legyen – hangsúlyozta Németh Gergely. – A munka folyamatosan halad a közcélú alkalmazottak közreműködésével. A szükséges gépeket a helyi gazdák önköltségi áron biztosítják. Amíg az időjárás engedi, ez lesz a feladat, a befogadó csatornák irányába haladva takarítjuk az árkokat.

Emellett kisebb fejlesztéseket is elvégeztek a településen, szintén saját forrásból. Parkolót építettek a Dózsa utcai temetőnél, egy újabb kialakítása folyamatban van. Szintén parkolókat létesítettek az iskola és az óvoda között, rendbe tették a Hunyadi utcai vízelvezetőt. Közben a télre is készülnek Szanyban. Az önkormányzat kistraktorját szerelik fel a hóeltakarításhoz fontos kiegészítőkkel. A járművet az elmúlt ciklusban vásárolták abból a pénzből, amit a polgármesteren ˝megspóroltak˝.

Németh Gergely ugyanis az elmúlt négy évben társadalmi megbízatású vezetőként dolgozott. Kérése az volt akkor, hogy az adható főállású illetmény és a tiszteletdíja közötti összeget fejlesztésre, gépvásárlásra fordítsák.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyenes képzések Csornán

A Norvég Finanszírozási Mechanizmus által támogatott, a Tudáscentrum kialakítása a… Tovább olvasom