Rábaköz PRINT

2016.04.28. 19:32

Nem kapott szót a képviselő Csornán?

Címkék#Csorna

Dani Richárd önkormányzati képviselő (MSZP-DK) szerint a város polgármestere nem hajtotta végre a képviselő-testület egyik fontos határozatát.

 A képviselő sajtótájékoztatón kijelentette: tavaly áprilisban megbízták dr. Bónáné dr. Németh Katalint, hogy tárgyaljon a csornai tanuszoda megépítéséről. A dokumentumok viszont azt bizonyítják, állítja Dani Richárd, hogy nem hajtotta végre a határozatot. Így Csornán nem is épülhet tanuszoda. Viszont lesz sportcsarnok, reagált a polgármester.


– Az uszodával kapcsolatban szabályos interpellációt nyújtottam be, amit a polgármester jogtalanul kérdésnek minősített. Így nem tette lehetővé, hogy válaszára reagáljak, illetve a testület szavazzon e válaszról – fogalmazott Dani Richárd. – A testületi ülésen is belém fojtotta a szót. A fideszes képviselők hozzászólásai után nekem már nem adott lehetőséget a reagálásra, hiába jelentkeztem. 


Dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester megkeresésünkre úgy reagált: arra kapott felhatalmazást, hogy a tanuszoda és a sportcsarnok építésével kapcsolatban kezdeményezzen tárgyalásokat. 

– Belátható időn belül kézilabdacsarnok épül Csornán. Az uszodáról még nem született döntés, a tárgyalások folyamatban vannak. 


A polgármester emlékeztetett, a téma tárgyalásakor Dani Richárd háromszor kapott szót. „Ezzel nem fojtottam bele a mondanivalót" – jegyezte meg. Hozzátette: a képviselő beadványa, mely egyetlen kérdésből állt, nem minősül interpellációnak az önkormányzat szervezeti és működési szabályzata szerint. Nem önként vállalt önkormányzati  feladatról döntött ugyanis a testület, hanem a polgármester részére adtak egy felhatalmazást.

 „A feltett kérdésre írásbeli válaszomat egyébként tizenöt napon belül a kérdést feltevő képviselő részére eljuttattam" – fogalmazott dr. Bónáné dr. Németh Katalin. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!