Hirdetés

2024.04.05. 14:08

Top 5 mobiltrend, ami 2024-ben garantáltan meghódítja a piacot

A jövőt nem lehet megjósolni. Azonban az elmúlt évek feltörekvő technológiáit látva és kellő mennyiségű szakértői elemzést átbogarászva erős tippjeink vannak azzal kapcsolatban, milyen mobiltrendek uralják majd a piacot 2024-ben. Akár laikusként, akár a foglalkozásod miatt érdekelnek a témakör újdonságai, a következő bekezdésekből te is megismerheted a helyzetet, és összevetheted a saját elképzeléseiddel.

Kisalföld.hu

Fotó: shutterstock.com

Fotó: Inside Creative House

Vigyázz, kész, rajt: a mobiltechnológiai fejlesztések új érájához érkeztünk

A számítógépek megjelenése és elterjedése óta a technikai újítások rohamos tempóban árasztották el a piacot. A tendencia odáig vezetett, hogy okostelefonjaink a mindennapok elengedhetetlen, szerves részévé váltak. Noha a jelenlegi fejlesztések kapcsán sokszor könnyű azt gondolni, hogy már semmivel nem tudnak meglepni minket, ennek mégis újra és újra az ellenkezőjéről szoktunk megbizonyosodni. Lássuk, idén mely trendek kerülnek a középpontba!

#1 Fókuszban az összecsukható telefonok

A trendeket a divat a diktálja, és mint tudjuk, a divat ciklikusan ismétli önmagát. Emiatt nem meglepő, ha a digitális termékek reklámjaiban is olyan múltbéli jelenségek köszönnek vissza, amelyeket csak a modern újragondolásuk választ el a teljes időutazástól.

Így történhetett meg, hogy pár évvel ezelőtt az összecsukható mobiltelefonok megint izgalmassá váltak. Úgy gondoljuk, 2024 lesz az az év, amikor át is törik a falakat, és a zsanértechnológia fejlődésével, valamint az elért költségcsökkentés révén egyre tartósabbak és megfizethetőbbek lesznek a készülékek az átlagfogyasztók számára is.

A hatalmas kijelzők és a többablakos felületek emellett még nagyobb lehetőséget teremtenek a multitaskingban rejlő potenciál kiaknázására, ezért nagy az esély rá, hogy a szoftverfejlesztők idén kiemelten figyelnek az összehajtható mobilokra.

Happy,Caucasian,Young,Man,Using,Smart,Phone,Cellphone,For,Calls,
Fotó: shutterstock.com
Fotó: Inside Creative House

#2 Az AI-alapú kamerák szintlépése

Egyértelmű, hogy a mesterséges intelligencia a mobilalkalmazás-fejlesztés egyik kiemelkedő trendje lett. Az AI okostelefonokba integrálásával a készülékek kamerái már egyébként is nagyot léptek előre az elmúlt években, ennélfogva úgy gondoljuk, hogy a mobilos fotózás most újabb eredményes funkciókkal bővül (például: valós idejű tárgykövetés, fókuszálás), így pedig még korszerűbb újításokkal örvendeztet meg minket.

#3 A kiterjesztett valóság elterjedése

A kiterjesztett valóság (AR) már jó ideje nem csak a játékok szerelmeseit kápráztatja el: a Google és az Apple úttörő szerepet vállal az AR-alapú alkalmazások fejlesztésében.

A Google gőzerővel azon dolgozik, hogy a kiterjesztett valóság nyújtotta funkciókat összeolvassza a térképalkalmazásokkal – a telefon kameráját felhasználva valós idejű útbaigazítást adva a felhasználónak –, az Apple pedig az AR-élmény sajátos fejlesztésén ügyködik. Ez nem más, mint az ARKit 3 legújabb frissítése, amely olyan funkciókkal rendelkezik, mint az emberek elfedése felvételrögzítés közben, a többszörös arckövetés, az elülső és hátsó kamerák egyidejű használata, és így tovább.

Bárhogy is alakul, ha ezek a trendek beszivárognak a hétköznapi telefonhasználatba, teljesen biztosak vagyunk abban, hogy a kiterjesztett valóság is hamar a fősodor része lesz – ez persze nem feltétlenül jelent problémát, sőt!

#4 Az IoT-telefonok és alkalmazások felemelkedése

Az IoT-eszközök (Internet of Things) felvirágzásával olyan intelligens ökoszisztéma alakul ki, amely napról napra fantasztikus eredményeket produkál. Ezért könnyen lehet, hogy 2024-ben olyan beépített érzékelőkkel és csatlakozási funkciókkal felszerelt okostelefonok is debütálnak majd, amelyek zökkenőmentesen képesek kollaborálni az IoT-készülékekkel – például az intelligens termosztátokkal vagy lámpákkal. Kíváncsian várjuk a fejleményeket!

#5 Fenntarthatóbb megoldások előtérbe kerülése

Az egyre növekvő tudatos fogyasztói rétegnek köszönhetően mostanra csak azok a vállalatok képesek sikeressé válni és fennmaradni, amelyek a tervezési és gyártási folyamataik során is nagy hangsúlyt fektetnek a fenntarthatóságra. A mobiltrendek között így a fenntartható gyakorlati megoldások térnyerését is meg kell említeni, mert nagyon úgy néz ki, hogy mostanra az újrahasznosított anyagok használata, az energiatakarékos előállítási sztenderdek és az e-hulladék mennyiségének csökkentése válik irányadó normává.

Összegezzünk!

A mobiltechnológiai fejlesztések területén rengeteg minden van kibontakozóban, úgyhogy az idei év is tele lesz érdekes és izgalmas meglepetésekkel. Hogy mi mutatkozik a legígéretesebbnek? Mely módosítások váltják ki azt a bizonyos wow-faktort? Térjünk vissza rá tíz hónap múlva. Egy biztos: unatkozni nem fogunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában