PR-cikk

2024.02.09. 13:26

Nike és a téli futás – hogyan válasszuk ki a tökéletes futócipőt a hűvösebb napokra?

A téli kinti sportolás kihívást jelent, de egyben lehetőséget is ad arra, hogy fejleszd a képességeidet a nehezebb időjárási körülmények között. Ha szenvedélyed a kocogás, akkor semmi akadálya annak, hogy a hideg hónapokban is fuss. Mindössze annyit kell tenned, hogy gondoskodj a megfelelő felszerelésről, amivel egy megbízható edzőszettet rakhatsz össze. Az egyik legfontosabb dolog minden futó számára a megfelelő cipő. Hogyan találd meg a tökéletes modellt? Itt a képbe a Nike lép be, ami pontosan tudja, hogy kell támogatni és kényelmet biztosítani a hideg napokon.

Kisalföld.hu

A Nike futó hagyományai

A Nike futócipő története tele van olyan innovációkkal és forradalmi megoldásokkal, amik átalakították a sportvilágot, és ma már lehetővé teszik, hogy időjárástól függetlenül élvezhesd a kocogást. Minden 1964-ben kezdődött, amikor Phil Knight és Bill Bowerman megalapította a Blue Ribbon Sports céget, és előállt az első futócipőivel. 1972-ben a cég nevét Nike-ra változtatták, utalva a győzelem görög istennőjére, ami tökéletesen tükrözte küldetésüket, hogy a sport minden szintjén kiváló minőségű termékeket kínáljanak a bajnokok számára. A ’70-es és ’80-as években a Nike olyan innovatív modellekkel tett szert népszerűségre, mint a Nike Waffle Trainer és az Air Tailwind, amiket a profi sportolók és az amatőr futás szerelmesei egyaránt megszerettek. A márka történetének egyik csúcspontja az Air Max technológia 1987-es bevezetése volt, ami először tette lehetővé a futók számára, hogy érezzék, milyen a cipő talpába helyezett légpárna. Ez a megoldás mára igazi legendává vált, és akkoriban a sportcipőtervezés új szakaszának kezdetét jelentette. Az ezt követő évtizedekben a Nike tovább fejlődött, és további innovatív technológiákat vezetett be a jobb teljesítmény érdekében, mint például a Zoom Air, a Free és a Lunarlon. A brand továbbra is együttműködött legendás sportolókkal, és egy cipő szériát készített, valamint kísérletezett a modern anyagokkal és formatervezéssel. Ma a Nike nemcsak sportcipőgyártó, hanem szimbólum is, ami világszerte arra ösztönzi a futókat, hogy legyőzzék a korlátait.

 

Nike technológiák a kényelmes téli futáshoz

A sportcipők terén vezető szerepet betöltő Nike olyan innovatív megoldásokat alkalmaz termékeiben, amiknek köszönhetően a cipői ideálisak azok számára, akik télen is voksolnak a kinti edzésre. Minden egyes modell részletekbe menően igényes, így nemcsak kényelmet nyújt, hanem a biztonságot is fokozza. A brand zászlóshajója természetesen a Nike Air technológia, ami kiváló tompítást garantál, és így még a kemény felületeken is védi az ízületeidet. Alternatívaként vannak Nike React vagy Nike Zoom légpárnával ellátott modellek, amik rendkívül rugalmasak, könnyűek és tartósak. A márka kínálatában olyan cipők is szerepelnek, amiket a Storm Tread járófelület különböztet meg. Ennek védjegye a barázdált vízelvezető nyílások – megfelelő választás többek között azokra a napokra, amik havas esőt hoznak magukkal. A kifinomult talp azonban még nem minden. A téli Nike futócipők strapabíró, kifinomult felsőrésszel is büszkélkedhetnek. A kiváló minőségű anyagokat olyan praktikusságot növelő rendszerek egészítik ki, mint a Shield – ez egy DWR típusú bevonat, ami védelmet nyújt a hideg napokon, miközben megfelelő szellőzést is biztosít. Számos modell, például a Nike Juniper Trail 2 GORE-TEX vagy a Nike Pegasus Trail 4 GORE-TEX, szintén a fejlett GORE-TEX technológiával rendelkezik, ami vízállóvá és légáteresztővé teszi. Ez kulcsfontosságú, ha esős vagy havas napokon futsz. A Nike hideg időjáráshoz való futócipőinek egyéb előnyeit is meg kell említeni. A meleg béléssel és különleges kialakítású betéttel ellátott belső rész hőkomfortot biztosít. Másrészt az ügyesen bevarrt nyelvek és szárszegélyek további védelmet nyújtanak a hideg széllökésekkel szemben. Télen sokkal rövidebb a nap, ezért a Nike gyakran fényvisszaverő részletekkel látja el futócipőit, amik láthatóbbá tesznek sötétedés után.

 

Ugorj be a JD Sports üzletbe vagy webshopunkba, ahol a téli edzésre tervezett Nike futócipők széles választéka vár Rád.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában