Hirdetés

2024.02.08. 13:35

Egészségügyi területen helyezkednél el Győr városában? Az egészségügyi asszisztens pozíció kiváló választás lehet!

Az egészségügyi szektorban mindig adottak a lehetőségek a megfelelő képesítéssel és szaktudással rendelkező munkavállalók számára. A Győrben található egészségügyi intézményeknél, kórházaknál és rendelőknél ugyancsak folyamatos az igény a képzett szakemberekre, többek között egészségügyi asszisztens munkakörben is. Mutatjuk, melyek a legfontosabb tudnivalók ezen pozíció kapcsán!

PR cikk

Forrás: Freepik.com

Az egészségügyi asszisztensek feladatköre

Az egészségügyi asszisztensek széleskörű feladatokat látnak el, amelyek segítik az egészségügyi szolgálatások működését, illetve aktívan hozzájárulnak a betegellátási folyamatokhoz. Konkrét tevékenységeit jelentős mértékben meghatározza maga az intézmény és az osztály, amin dolgoznak, ugyanakkor jellegét tekintve a következő feladatokat látják el:

  • Betegfelvétel: Az egészségügyi asszisztenseknek egyik meghatározó feladata lehet, hogy rögzítsék a betegek adatait, valamint segítséget nyújtsanak az orvosoknak a dokumentációk kezelésében.
  • Vitalitás-ellenőrzés: Rendszeresen különböző élettani paraméterek mérését is végzik, beleértve többek között a vérnyomást, a pulzust és a testhőmérsékletet.
  • Vizsgálatok előkészítése: Az orvosok és a nővérek munkáját támogatva előkészítik a diagnosztikai vizsgálatokat, olyanokat, mint például a vérvétel vagy röntgenfelvétel.
  • Betegsegítés: Teendőiknek része lehet a betegsegítés is, különös tekintettel az öltözködésben, étkezésben és a higiéniai szükségletek elvégzésében való segítségnyújtásra.
  • Kapcsolattartás: Az asszisztensek a betegekkel, családtagokkal és az osztályon dolgozó egészségügyi szakemberekkel egyaránt kapcsolatot tartanak és kommunikálnak, a betegellátás hatékony koordinálása érdekében.
  • Adminisztratív feladatok: Mindemellett pedig adminisztratív teendőket is ellátnak, ami az időpontok kezelését, különböző kartonok vezetését és a telefonos/e-mailes kommunikációt egyaránt magában foglalja.

Elhelyezkedési lehetőségek Győrben

Egészségügyi asszisztensként való elhelyezkedésre természetesen Győrben is adottak a lehetőségek, nemrégiben például az AllasOrias.hu weboldalán jelent meg egy ilyen típusú munkakör, méghozzá egy plazmaközpont révén: https://allasorias.hu/allasok/gyor. Ebben a környezetben egészségügyi asszisztensként a legfontosabb feladatot a plazmaadással kapcsolatos folyamatok támogatása jelenti.

Ez alatt értendő többek között plazmaferezis elvégzése, a folyamathoz szükséges gépek kezelése, a kollégákkal való együttműködés, illetve a plazmaadáshoz kapcsolódó adminisztratív feladatok ellátása is. Persze ez csupán egy példa volt, emellett más környezetben, akár kórházakban, rendelőkben, idősek otthonában és egyéb egészségügyi intézményekben is adódhat mód asszisztensként munkát vállalni.

Ennek sikeres megvalósításához azonban több követelménynek is eleget kell tenni. A szakirányú végzettség, illetve szakmai engedélyek megléte például valamennyi esetben alapvető feltétele a pozíció betöltésének. Ezenkívül bizonyos személyes tulajdonságok is nélkülözhetetlenek a helytálláshoz, különös tekintettel a nagyfokú empátiára és türelemre, a kiváló kommunikációs képességekre, a pozitív kisugárzásra és a jó állóképességre. Nem beszélve a szabálykövető magatartásról, ami minden egészségügyi pozícióban kiemelt fontossággal bír. Összességében tehát egy kihívást jelentő, ugyanakkor nemes és változatos munkakörről beszélhetünk az egészségügyi asszisztensi állások kapcsán. (x)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában