Hirdetés

2023.11.16. 07:55

Lézertől a gyógyiszapig: segít a győri fürdő

Kopásos csont- és ízületi betegségek, krónikus gyulladásos ízületi és izombántalmak kezelésére is alkalmas a győri gyógy- és termálvíz. A Rába Quelle fürdőben számos kezelés közül választhatunk, a gyógymasszázstól a lézer- és ultrahang-terápiáig.

PR cikk

Forrás: Shutterstock

Fotó: YAKOBCHUK VIACHESLAV

A győri termálvíz már 1978-ban gyógyvíz minősítést kapott. Nem véletlenül, hiszen kopásos csont- és ízületi betegségek, krónikus gyulladásos ízületi és izombántalmak, nőgyógyászati betegségek kezelésében éppúgy hatékony lehet, mint légzőszervi betegségek esetében. A győri Rába Quelle Vízi Élménypark és Gyógyfürdő kiaknázza a 2000 méter mélyről feltörő, 67 Celsius-fokos jódos gyógyvízben rejlő lehetőségeket, s európai szintű balneo- és fizioterápiás kezeléseket kínál a vendégeknek. A fürdőben a csomagajánlatokban is elérhető gyógyászati kezelések mellett szakorvosi rendelés is rendelkezésre áll.

Keresett többek között az iszap intenzív melegítő hatását kihasználó iszappakolás, melynek hatására kitágulnak az erek, gyorsul a keringés, a felgyorsult anyagcsere pedig elősegíti az ízületekben lerakódott káros anyagok kitisztulását. Elsősorban degeneratív, kopásos mozgásszervi problémák, illetve sérülések, műtétek utáni rehabilitáció esetén alkalmazzák sikerrel.

Female,Massage,Specialist,Moving,Two,Forearms,On,Bare,Back,Of
Forrás: Shutterstock

A súlyfürdő az öregedés során kialakuló ízületi kopások esetében segíthet, „széthúzva” az egymáshoz túl közel került ízületi felszíneket, ezzel csökkentve a panaszokat. Mivel a kezelés gyógyvízben történik, kevésbé terheli meg a kezelt testrészeket, és közben a gyógyvíz jótékony hatásai is érvényesülnek.

A tangentor, azaz a víz alatti sugármasszázs vízsugárral masszírozza át a kezelendő testfelület izmait, szöveteit. Hatására javul a véráramlás, fokozódik az anyagcsere, mivel a kezelés fellazítja a ridegebb hám- és kötőszövetet, a feszes izmokat. Ízületi bántalmak, műtéti utókezelés esetén is alkalmazható.

A nyugtató, relaxáló hatású orvosi gyógymasszázs során javul az izmok, szövetek vérellátása, fokozódik az anyagcsere, gyorsul a salakanyagok leadása. Hétvégenként 50 perces wellnessmasszázst is igénybe vehetünk a Rába Quellében, új szolgáltatásként pedig élvezhetjük a köpölyözés jótékony hatását is.

A lézerterápia a szövetek mélyén stimulálja a fájdalomérző receptorokat, visszaállítja a sejtek biokémiai funkcióját, gyorsítva a gyógyulás lefolyását. Az ultrahang-terápia gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, értágító és vérbőségfokozó hatásán keresztül a mozgásszervi megbetegedések kiegészítő terápiájaként alkalmazható. Az elektroterápia elektromos árammal célzottan stimulálja az izomzatot, csillapítva a fájdalmat, erősítve az elgyengült izmokat és elősegítve a gyógyulást. Hatásosan alkalmazható önmagában, de más kezelések kiegészítéseként is látványos eredményt érhetünk el vele.

A fürdőben tb-támogatott és magánszolgáltatások is elérhetőek, a 18 éves kor alatti csoportos gyógyúszás például térítésmentesen vehető igénybe. (x)

Bejelentkezés:

tel.: +36-96/514-905 vagy 
e-mail: [email protected]

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában