Piactér

2015.11.25. 16:10

Bátorsággal lépett a vásározók közé

Dunakapu téri piacunkon népszerűek a Klári termékek, befőttek, lekvárok, feldolgozott zöldségek, gyümölcsök. Kiss Zsuzsanna Klára úgy véli: a legnagyobb eredmény, hogy egyre több hozzá hasonló termelő lép a fogyasztók elé.

Cs. Kovács Attila

 

 

Kapuvárról utazott el mindhárom, Dunakapu téri termelői vásárra Kiss Zsuzsanna Klára. Kertje termését dolgozza fel és kínálja fogyasztóinak. Az elmúlt három hónap legnagyobb eredményének azt tartja, hogy egyre több kistermelő „veszi a bátorságot" és lép a vásározók közé.


– Csak bátorítani tudom a kollégákat, hogy nyugodtan kérjék a lehetőséget a termelői vásár szervezőitől. Nagyszerű lehetőség a hozzám hasonló, talán úgy mondanám, hobbitermelők részére – fogalmazta meg tapasztalatait Kiss Zsuzsanna Klára. – Azóta több üzlet is megkeresett a Dunakapu téren, hogy szívesen árusítaná a termékeimet és néhány konkrét együttműködés is kialakult már. Persze  a lehetőségeim és a készletem véges, hiszen a kertünk határai is azok. Csak a saját magam által termelt zöldségeket és gyümölcsöket dolgozom fel, így minden igényt nyilván nem tudok kielégíteni. Ráadásul tartalékolok a tavaszi, áprilisi vásárra, mivel szeretnék részt venni azon is. Szeretek ugyanis a vevőimmel személyesen találkozni. Külön öröm nekem, amikor már direkt engem keresnek a piacon, mert annyira ízlett nekik a korábban vásárolt lekvár  vagy befőtt. Szerencsére jó néhány ilyen is van. Velük elbeszélgetek, tanácsokat adok, elmondom, mit hogyan készítek és persze kóstoltatok is. 

Kiss Zsuzsanna Klára a nagy- és dédszülők receptjei mellett törekszik az újdonságokra, kapható nála körtés szőlő, vörösboros zöldparadicsom vagy diólekvár.

Kiss Zsuzsanna Klára a nagy- és dédszülők receptjei mellett törekszik az újdonságokra, kapható nála körtés szőlő, vörösboros zöldparadicsom vagy diólekvár.

Kiss Zsuzsanna Klára a kísérletezgető termelők közé tartozik. Tehát a hagyományos, a nagy- és dédszülők receptjei mellett törekszik az újdonságokra. Így kerül üvegbe nála a körtés szőlő, a vörösboros zöldparadicsom vagy a diólekvár.


– Örömmel látom egyébként Győrben is és a többi piacon is, hogy mind többen vagyunk, akik a kertek értékeit dolgozzuk fel. Három-négy évvel ezelőtt még nem nagyon találkoztam az enyémhez hasonló termékekkel. Most meg a legutóbbi győri vásáron talán már tízen is voltunk. Azt meg még nagyobb dolognak tartom, hogy fiatalok vállalják ezt a munkát, nem csak a nyugdíj mellett tevékenykedők, mint én is. Ez nagyon jó, és nem konkurenciát látok bennük, hanem a jövőt. Arra kell törekedni ugyanis, hogy minél egészségesebb, ismert eredetű ételt, italt fogyasszunk, és az otthon megtermeltnél mi lehetne jobb? Amit tudunk, elfogyasztjuk, ami a felesleg, azt feldolgozzuk, értékesítjük, ilyen egyszerű – adott receptet Kiss Zsuzsanna Klára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!