nagy a baj

2020.12.22. 01:12

Veszélyhelyzet kihirdetését sürgetik Japánban egészségügyi szervezetek

Japán egészségügyi szervezetek veszélyhelyzet kihirdetésére szólították fel hétfőn a tokiói kormányt, mondván, hogy a koronavírus-járvány okozta leterheltség miatt máskülönben össze fog omlani az ellátórendszer.

Az egészségügyi veszélyhelyzet elrendelését célzó közös felhívást egyebek mellett országos orvos-, fogorvos-, gyógyszerész- és ápolószervezetek jegyzik a helyi médiában megjelent beszámolók szerint.

„A koronavírus terjedése nem mutatja lassulás jeleit. A japán lakosság így nem juthat majd rendes egészségügyi ellátáshoz, a Covid-19 nevű betegségben szenvedők kezeléséről már nem is beszélve” – írták.

A közleményben felszólították a kormányt, hogy nyújtson megfelelő támogatást a „frontvonalban” lévő egészségügyi dolgozók számára, illetve segítse elő a járvány terjedését fékezni hivatott óvintézkedések gondos betartását.

Noha meg sem közelíti az Egyesült Államokban és Európa egyes részein tapasztalt számokat, az utóbbi hetekben egyre gyorsul a vírus terjedése Japánban. A szigetországban eddig összesen 201 ezer igazolt fertőzöttet és 2965 halálos áldozatot regisztráltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában