Embert a Vasra! 2.0

2024.06.11. 13:08

Újabb tizenhárom Gidrán érkezik Tatára

Az új eszközöket a megújuló magyar tüzérséget jelentő vitéz Barankay József 1. Önjáró Tüzérosztály katonái veszik birtokba – közölte a honvédelmi miniszter.

Gidrán páncélozott harcjármű a Brave Warrior 2022 többnemzeti zászlóaljharccsoport által végrehajtott komplex harcászati gyakorlat statikus bemutatóján Hajmáskér közelében

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

2024. június 11-én és 12-én két részletben, összesen 13 Gidrán harcjármű gördül be a tatai laktanya kapuján - jelentette be a honvédelmi miniszter.
Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta: az új eszközöket a megújuló magyar tüzérséget jelentő vitéz Barankay József 1. Önjáró Tüzérosztály katonái veszik birtokba, akik az "Embert a Vasra! 2.0" kampány felhívására ez év februárban csatlakoztak a Magyar Honvédséghez.

A Törökországban gyártott Gidránok első körben Kaposvárra érkeztek, a rádiók beszerelését követően további infokommunikációs eszközök beépítése, valamint szoftveres telepítés zajlott - számolt be a tárcavezető. Hozzátette: a rendszerbeállítást követően a harcjárművek a tatai dandár állományához kerülnek. Kiemelte: a dandárnál jelenleg meglévő tíz Gidrán a NATO Előretolt Szárazföldi Többnemzeti Harccsoport (FLF BG - Forward Land Forces Battle Group) alárendeltségében lévő tatai lövészszázadnál műveleti szolgálatot lát el.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában