Befolyás

2024.04.20. 19:37

Soros György komoly összegekkel finanszírozta az olasz baloldali pártokat

Az amerikai spekuláns többek közt a Budapesten fogva tartott szélsőbaloldali aktivista kiszabadításáért harcolókat is támogatja.

MW

Soros György és a baloldal finanszírozásokon keresztül próbál meg befolyást gyakorolni az olasz politikára

Fotó: AFP

Soros György komoly összegekkel finanszírozta az olasz baloldali pártokat, köztük azt az alakulatot is, amely Ilaria Salis aktivista kiszabadításáért harcol – írja a Magyar Nemzet. Az olasz jobboldal felháborodását fejezte ki, hogy az amerikai mágnás megpróbál nyomást gyakorolni az olasz belpolitikára.

Az érintett baloldali politikusok tagadták, hogy támogatásokat kaptak volna Soros-közeli szervezetektől. 

Az Adnkronos hírügynökség tette közzé először, a hírt, miszerint Soros György eurómilliókkal támogatta az olasz baloldali pártok kampányát. A hír pár óra leforgása alatt körbefutott a legfontosabb sajtóorgánumokon.

A híradások arról számolnak be, hogy többek között a Zöldek és az Olasz Baloldaliak Szövetsége is komoly összegeket kapott az Open Societytől. Ez az a párt, amely a budapesti börtönben fogva tartott szélsőbaloldali aktivista Ilaria Salis európai parlamenti jelölését vállalta és kiszabadításáért harcol.

A támogatásokról azonban sem Nicola Fratoianni, a párt elnöke, sem más párttag nem tett közzé semmifajta tájékoztatást. A forrás szerint számos baloldali politikus számlájára érkeztek jelentős juttatások, köztük Giuseppe Conte volt miniszterelnök baloldali minisztereihez, valamint a Demokrata Párt főtitkára, Elly Schlein-közeli politikusokhoz is.

A cikk IDE KATTINTVA folytatódik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában