Diplomácia

2024.04.13. 08:39

Orbán Viktor Marokkó miniszterelnökével tárgyalt (videó)

Orbán Viktor miniszterelnök péntek este munkavacsorán tárgyalt Aziz Akhannouch marokkói kormányfővel Marrákesben - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

MW

Forrás: Facebook / Orbán Viktor

Mint megírtuk, az európai politikai helyzetet értékelte Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke pénteken a marokkói Marrákesben a Kereszténydemokrata Internacionálé (IDC–CDI) vezetőségi ülésén elhangzott felszólalásában, amelyben az európai „zöld átállás” valamint a gazdasági növekedés problémáit, a migráció és az ukrajnai háború témáját érintette. 

A kormányfő tárgyalást folytatott Aziz Akhannouch marokkói miniszterelnökkel is. 

Szombaton Orbán Viktor Nizar Barakával, a marokkói Függetlenségi Párt (Istiqlal) főtitkárával, a kormány infrastruktúráért és vízgazdálkodásért felelős miniszterével folytat megbeszélést, majd részt vesz a Kereszténydemokrata Internacionálé zárónapjának munkaülésein - mondta Havasi Bertalan.

ORBÁN Viktor
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) megbeszélést folytat Nizar Barakával, a marokkói Függetlenségi Párt (Istiqlal) főtitkárával, a kormány infrastruktúráért és vízgazdálkodásért felelős miniszterével Marrákesben 2024. április 13-án
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher / Forrás: MTI

Orbán Viktor a közösségi oldalán egy videót is megosztott a marokkói útjáról. 

Béke kell! Magyarország továbbra is kiáll a béketárgyalások és az azonnali tűzszünet mellett

– írta a posztjában a miniszterelnök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában