Áll a bál

2023.10.06. 08:36

Orbán Viktor: itt az ideje, hogy a brüsszeli bürokraták észhez térjenek (videó)

Brüsszelben áll a bál – nyilatkozta a kormányfő a közösségi oldalára feltöltött videóüzenetében Spanyolországból, az európai uniós miniszterelnökök csúcstalálkozójáról.

MW

Forrás: Facebook / Orbán Viktor

A közzétett felvételen a miniszterelnök megjegyezte: bár több ezer kilométerre vannak Brüsszeltől, onnan is jól látszik, hogy Brüsszelben áll a bál.

„A bürokraták hibát hibára halmoznak, és ezt ma már aligha lehet szőnyeg alá söpörni”

– mondta a miniszterelnök, hozzátéve, hogy csak három év telt el a hétéves költségvetésből, de Brüsszel már újabb pénzek befizetésére akarja kötelezni a tagállamokat. Több pénzt akar adni az ukránoknak a háborúra és több pénzt akar adni a migránsoknak.

Közben megbukott a három hónappal ezelőtt rajtunk áterőltetett migrációs csodafegyver, a migrációs paktum is. A helyzet egyre súlyosabb, a határoknál a helyzet egyre drámaibb. Magyarországon már lőnek is a határőreinkre

– jelentette ki. 

Mint folytatta, a szomszédunkban háború dúl, és most Brüsszel azzal rukkolt elő, hogy adjunk még négy évre feltétel nélkül háborús pénzt Ukrajnának – adta hírül a Magyar Nemzet. 

A kormányfő tájékoztatása szerint tűzszünet helyett fegyverszállításokat akarnak a bürokraták, béke helyett pedig elhúzódó öldöklést támogatna ez a pénz. Mint mondta, néhány hónap múlva választások lesznek Európában, a brüsszeli bürokraták pedig arra figyelnek, mi lesz a karrierjükkel.

Ilyen helyzetben egy hevenyészett, átgondolatlan költségvetési módosítást Magyarország nem támogathat

– szögezte le Orbán Viktor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában