Vészhelyzetet hirdettek

2023.09.08. 15:30

Terroristákat találtak az illegális migránsok között Szlovákiában

Két terroristát is kiszűrt a szlovák rendőrség az illegális migránsok ellenőrzése során – közölte a napokban Hamran István szlovák országos rendőrfőkapitány, hozzátéve, hogy a rendkívüli helyzet miatt nem lehet őket kiutasítani. Mint kiderült, már felvették a kapcsolatot az Interpollal és az FBI-jal.

MW

Illusztráció

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Havran Zoltán

Hamran leszögezte: az illegális migráció jelentősen megnőtt egész Európában, de a szlovák rendőrség monitorozza a helyzetet, és a migránsok személyazonosságát az adatbázisok segítségével is próbálják ellenőrizni – írja a Magyar Nemzet.

Az egyetlen állam vagyunk, amely minden egyes illegális migránst nyilvántartásba vesz

– szögezte le. A folyamat végén a szír és az afgán állampolgárokon kívül adminisztratív módon mindenkit ki lehet utasítani. 

Az ő kiutasításuknak adminisztrációs akadályai vannak, az Európai Unió döntése nyomán

– mondta.

A szlovák országos rendőrfőkapitány kijelentette, hogy például a 

schengeni kódex miatt lehetetlen lezárni a szlovák–magyar határt, emellett a rendőrségnek megfelelő eszközei és kapacitásai sincsenek erre. 

A tlejes cikk ITT olvasható.

Illegális bevándorlók ezrei ostromolják Dél-Szlovákiát

Még soha nem tapasztalt ekkora migránsinváziót Dél-Szlovákia, mint napjainkban. Szlovák nyilvántartás szerint míg 2022-ben 11 ezer migránst regisztráltak, most egyetlen hónap alatt, csak a Nagykürtösi járásban mintegy tízezer migránst. A ma7 szlovákiai magyar nyelvű hírportál szerint a kialakult helyzet miatt a múlt hét végén a Nagykürtösi járásban vészhelyzetet hirdettek. 

A feltorlódott migránsokat egy használaton kívüli gyártócsarnokban, embertelen körülmények között zsúfolták össze, itt várják sorsuk jobbra fordulását, miközben számuk folyamatosan növekszik – adta hírül a Magyar Nemzet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában