Lövöldözés

2023.05.11. 13:27

Két kollégájával végzett a Mercedes-gyár egyik dolgozója

A nyomozók feltételezése szerint egyetlen, a gyárban dolgozó, 53 éves férfi a felelős a lövöldözésért.

MW

Rendőrautók a Mercedes-Benz német autóipari vállalat sindelfingeni gyára előtt 2023. május 11-én, miután egy férfi lövöldözött az üzemben, és egy embert megölt, egyet súlyosan megsebesített

Forrás: MTI/AP/DPA

Fotó: Julian Rettig

Lövöldözés tört ki a Németország délnyugati részén lévő Mercedes gyárban csütörtökön, ketten meghaltak - közölték a német hatóságok, hozzátéve, hogy egy gyanúsítottat is őrizetbe vettek.

"Ma reggel lövések dördültek a sindelfingeni Mercedes-Benz gyár területén" - közölte a stuttgarti ügyészség szóvivője. "Két ember életét vesztette" - tette hozzá. A rendőrség egy Twitter-bejegyzésben megerősítette az ügyészség közlését.

A nyomozók feltételezése szerint egyetlen, a gyárban dolgozó, 53 éves férfi a felelős a lövöldözésért. A rendőrség és a katasztrófavédelem folytatja a nyomozást a helyszínen.

Rendőrautó a Mercedes-Benz német autóipari vállalat sindelfingeni gyára előtt 2023. május 11-én, miután egy férfi lövöldözött az üzemben, és két embert megölt
Fotó: Ronald Wittek / Forrás: MTI/EPA

"Kapcsolatban állunk a hatóságokkal, és megpróbáljuk tisztázni a tényeket. Az alkalmazottak biztonsága az első" - közölte a vállalat.

A Mercedes-Benz a cég zászlóshajójaként ismert, S osztályú luxusszedánját gyártja a Stuttgarttól 17 kilométerre délnyugatra lévő Sindelfingenben található telephelyén, ahol a vállalati adatok szerint körülbelül 35 ezer embert foglalkoztatnak.

2012-ben a 3M amerikai multinacionális ipari konglomerátum nyugat-németországi gyárában, Hilden városban tört ki lövöldözés, amelyben egy ember életét vesztette, további négy pedig megsebesült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában