Ország-világ

2021.12.09. 16:26

Nem szállítanak csomagot a svéd város bevándorlónegyedébe, mert megtámadják a futárokat

A főleg bevándorlók lakta "különösen érzékeny területre" már nem szállítják ki csomagokat, mert több sofőrt megfenyegettek, kiraboltak a kézbesítések közben. Az országban várhatóan újabb bűnözési rekordok dőlnek meg idén.

A bevándorlók által uralt város, a svédországi Valsätra egyes részei már 2017-ben is különösen érzékeny területnek számítottak ahol a rendőrségnek nehéz vagy szinte lehetetlen volt teljesítenie a kötelességét, és fenntartani a rendet –írja a V4NA hírügynökség. A jelek szerint azonban a környék biztonsága azóta sem javult. 

Most kiderült, hogy a Postnord vállalat már egy éve nem szállít ki csomagokat a környék lakóinak, ahhoz hogy megkapják a küldeményeiket a város másik végén lévő csomagpontra kell elmenniük.

A környék lakói már egy éve kénytelenek a város egy másik részében felvenni a csomagjaikat. 

A kiszállítások megszüntetése azonban csak most derült ki, miután az SR hírportál beszámolt egy nőről, aki nemrégiben házhoz szállítással rendelt meg egy tévét, azonban a vállalat csak a csomagpontra szállította a készüléket.

A nőt előre nem tájékoztatták arról, hogy a csomagja sosem fog megérkezni hozzá, erre akkor kellett rádöbbennie, amikor felhívta az információs vonalat, ahol megkérték, hogy vegye fel a televízióját a város másik végében található csomagponton.

A kiszállítások befejezéséről szóló döntést azok után hozták meg, hogy több sofőr is ki volt téve különféle eseményeknek, többek között megfenyegették őket, és feltörték a kiszállításokhoz használt céges kisteherautókat.

A kérdéses címre, és a környező utcákba a becsült veszélyek miatt nem szállítunk ki. Körülbelül egy éve hagytuk abba a csomagok kivitelét a környékre 

– mondta Alexis Larsson a Postnord biztonsági vezetője.

Larsson sajnálatát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a Postnord nem tudja végrehajtani a küldetését, és azt mondta, hogy folyamatosan felülvizsgálják, a fenyegetettséget az egész országban. Továbbá azt is megemlítette, hogy Malmö egyes részein ahol az antiszocialitás és a csoportos bűnözés problémái hasonlóak, már évek óta nem szállítanak ki semmit.

Törődünk a munkatársainkkal és az ügyfeleink áruival is. Természetesen nem a mi dolgunk, hogy az utcákon béke és rend legyen

 – tette hozzá a biztonsági vezető.

Svédország egészét tekintve sem túl fényesek a bűnözési adatok, a bandaháborúk is folytatódtak annak ellenére, hogy a kormány megígérte a bandák felszámolását.

2020-ban új rekordot állítottak fel a lövöldözésekkel, összesen 366 ilyen esetet tartanak számon a hatóságok, és 47 ezzel összefüggő haláleset történt. 2021-ben jelenleg 319 regisztrált lövöldözést és 44 ezzel összefüggő halálesetet tartanak számon.

A robbantások száma is magas maradt Svédországban, idén 75 ilyen eset történt az országban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában