Illegális bevándorlás

2021.12.29. 09:48

Bakondi: a kormány szerint nem elősegíteni kell a migrációt, hanem megállítani

A magyar kormány szerint a migrációt nem elősegíteni kell, hanem megállítani, és nem szabad elvonni a nemzetek jogát, hogy maguk döntsék el, kiket akarnak beengedni és kikkel akarnak együtt élni – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán szerda reggel.

Bakondi György hozzátette: minden más politikai törekvés káros társadalmilag, politikailag, gazdaságilag és közegészségügyileg.

Hozzátette: naponta átlagosan háromszáz határsértőt fognak el a magyar hatóságok, és a tapasztalatok szerint a Szerbiában, Romániában, Ukrajnában, Horvátországban tartózkodó határsértők – akik Magyarország felé kísérleteznek tovább menni – elszántak és mindent megtesznek, hogy a műszaki akadályrendszert leküzdve eljuthassanak Nyugat-Európába.

Mint mondta, az Olaszországba és Spanyolországba tartó tengeri útvonalakon is jellemző a határsértők számának állandósulása. Szavai szerint a migrációra jellemző a tömegesség, a migránsok agresszív fellépése, a nagycsoportos elkövetés és az embercsempészés.

Bakondi György elmondta: a migránsok a magyar határon többféle módszerrel próbálnak meg átjutni, például a kerítés szétvágásával és letaposásával, az alagútásással, de – mint mondta – napjainkban legtipikusabb módszer a létrázás. Hozzátette: a létrát esetenként arra is használják a migránsok, hogy a helyszínre érkező rendőröket fenyegessék, a járműveiket megrongálják.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szólt arról is, egyre kevésbé leplezik a céljaikat a migrációt mozgató, szervező, kormányra kerülésük esetén irányító baloldali-liberális pártcsoportosulások. Úgy fogalmazott, ezek a csoportok egyre nyíltabban és világosabban fogalmazzák meg gazdasági, politikai, ideológiai elgondolásaikat, például az Európai Egyesült Államokról. Hangsúlyozta: a magyar kormány 2015 óta nyíltan képviseli azt az álláspontot, hogy a migrációt nem elősegíteni kell, hanem megállítani.

Borítóképünkön Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Vadnai Szabolcs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában