Ország-világ

2021.11.02. 11:22

Elképesztő luxuserődben él Gyurcsányék pénzembere

A magát Gyurcsányék mellett egyértelműen elkötelező, a baloldalt nyíltan pénzelő Bige László Magyarország egyik leggazdagabb embere, igazi oligarcha.

Nyíregyháza, 2014. december 23. Bige László, a Bige Holding Csoport tulajdonosa Nyíregyházán 2014. december 23-án. MTI Fotó: Balázs Attila

Forrás: MTI

Fotó: Balázs Attila

Bige Lászlóé a Péti Nitrogénművek, egyeduralkodónak számít a stratégiai fontosságú műtrágyagyártásban, de a szolnoki Tiszamenti Vegyiműveknek is tulajdonosa – írja a Ripost nyomán a Magyar Nemzet.

Bige magánszigete nyaranta kerti partik színhelye
Fotó: Ripost

Régóta nem titkolja, hogy ő Gyurcsányék legfontosabb pénzembere. Ez már akkor kiderült, amikor idén kora tavasszal küldöttségbe ment hozzá Gyurcsány korábbi államtitkára, Horn Gábor, akit egy közlekedési baleset buktatott le.

A luxusvillát fák takarják
Fotó: Ripost

Bige László több milliárdot érő birtokából földi halandók számára megközelíthetetlen erődrendszert építtetett, amit betonburkolatú vizesárok, megfigyelőrendszerrel felszerelt masszív kerítés és milliós quadokkal ellátott őrszázad véd a hívatlan látogatóktól – olvasható a portálon.

Saját tava is van a milliárdosnak
Fotó: Ripost

A több ingatlan összevonásával létrehozott nagybirtok központi területe 46 hektár, azaz csaknem félmillió négyzetméter. Csak az összehasonlítás kedvéért: ez húsz százalékkal nagyobb mint a kaliforniai Disneyland területe.

A birtok közelébe sem mehet senki, az elektromos védőrendszer azonnal riasztani kezd.

Az elképesztő gazdagság talán leginkább a saját, házi vadasparkban testesül meg, Bige László több száz őzet, szarvast, vaddisznót zsúfolt be a saját kerítése mögé. Ilyet utoljára Magyarországon csak az Anjou-királyok engedhettek meg maguknak – írják.

A 3 milliárdot érő helikoptert Budapesten sikerült lefotózni
Fotó: Ripost

A fák közé gondosan elrejtett óriási házat egy egész tórendszer veszi körül, egymással összekötött és egymástól független tavakkal.

A baloldali milliárdos házát nyilvánvalóan tudatosan rejtették el az erdőben, még a levegőből is nehéz kivenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában