csak elvettek

2021.02.11. 12:34

Halász János: a baloldal csak sanyargatta a nyugdíjasokat

Gyurcsány Ferenc hagyta elértéktelenedni a nyugdíjakat, háromszorosára emelte a gáz árát, duplájára az áram árát és az élelmiszerek áfáját – mondta a Fidesz-frakció szóvivője.

A baloldal, amikor kormányon volt, csak sanyargatta a nyugdíjasokat, soha nem becsülték őket, válság idején is csak elvettek tőlük – mondta a Fidesz-frakció szóvivője videónyilatkozatában, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Halász János kiemelte: Gyurcsány Ferenc és a baloldal elvett az idősektől egyhavi nyugdíjat, hagyta elértéktelenedni a nyugdíjakat, háromszorosára emelte a gáz árát, duplájára az áram árát és az élelmiszerek áfáját. Még az orvosi ellátást is fizetőssé akarták tenni az időseknek a vizitdíj és a kórházi napidíj bevezetésével – közölte.

Hangsúlyozta: a Fidesz-KDNP kormányzása óta garantált az inflációkövető nyugdíjemelés. Az idősek megélhetését a mai napig védik rezsicsökkentéssel, emellett rezsiutalvánnyal és nyugdíjprémiummal is segítették őket az elmúlt években – mondta.

A politikus kitért rá: februárban megkezdődik a baloldal által elvett 13. havi nyugdíj visszaépítése is, pénteken már elkezdik kézbesíteni ennek első részletét, ami 2,6 millió idős embert érint.

Úgy vélte, a nyugdíjasok a bajban nem számíthatnak a baloldalra, ezzel szemben a Fidesz-KDNP megbecsüli az időseket és a koronavírus-járvány okozta válságban is segíti őket a 13. havi nyugdíj visszaépítésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában