hatalmi ágak

2020.07.17. 19:03

Varga Judit: az MSZP elnöke hazudik

Miközben a magyar miniszterelnök éppen azért küzd Brüsszelben, hogy a következő hét év során is a lehető legtöbb uniós forrás érkezzen hazánkba, addig az MSZP elnöke, Tóth Bertalan Budapesten hazudozik és próbálja gyengíteni a magyar tárgyalási pozíciókat – hívja rá fel a figyelmet a közösségi oldalán Varga Judit igazságügyi miniszter.

Brüsszeli elvtársai sokszor megcáfolt vádjait visszhangozva Tóth Bertalan ma ismételten azt állította, hogy Magyarország nem jogállam.

Ezt azzal a hazugsággal igyekezett alátámasztani, hogy az Alkotmánybíróság nem a Kormánytól függetlenül működik, és így nem érvényesül a hatalmi ágak szétválasztása – szemlézte Varga Judit Facebook-posztját az Origo.

Hozzáfűzte: ezt pedig az MSZP vezetője abból vezette le, hogy a miniszter asszony egy konkrét alkotmánybírósági beadvány kapcsán nem az Alkotmánybíróságnak címezte egy levelét, hanem konkrétan az ügy előadó bírájának.

Tóth szerint Varga bizonyosan összejátszott az Alkotmánybírósággal, hiszen csak akkor tudhatná, hogy ki az ügy előadó bírája, ha a bíró személyesen kereste volna meg és kérte volna fel véleményezésre, de az MSZP elnöke szerint ilyen nem történt.

Nos, Elnök úr, a forrásai tévedtek/hazudtak, az ügy előadó bírája személyesen keresett meg és kérte ki az Igazságügyi Minisztérium véleményét, ahogy az a csatolt alkotmánybírósági végzésből is kiderül – nyomatékosította az igazságügyi miniszter.

Amíg Önök, régi baloldali hagyományokat követve gyengítik a magyar tárgyalási pozíciókat, engedjék meg, hogy mi továbbra is a magyar emberek és hazánk érdekében dolgozzunk – zárta bejegyzését Varga Judit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában