Járvány

2020.05.07. 17:40

Szijjártó: eddig 46 közúti határátkelőhelyet tudtunk újranyitni

Az elmúlt hetekben sorra követték egymást az egyeztetések.

Sankt Margarethen im Burgenland, 2020. április 22. Osztrák rendõr ellenõriz egy autóst a magyar-osztrák határon, a Fertõrákos és a burgenlandi Szentmargitbánya (Sankt Margarethen im Burgenland) közötti átkelõhelyen 2020. április 22-én. A két ország külügyminiszterének megállapodása értelmében a koronavírus-járvány miatt lezárt átkelõt ismét megnyitották, hogy megkönnyítsék az Ausztriában dolgozó magyarok közlekedését. MTI/Filep István

Forrás: MTI

Fotó: Filep István

A világjárvány elleni eredményes védekezés szükségessé tette Magyarország határainak lezárását a személyforgalom előtt. A szigorú intézkedésekkel lassítani tudtuk a vírus terjedését, ugyanakkor minden eddiginél jobban megmutatkozott, hogy mi itt, Közép-Európában komoly egymásrautaltságban élünk – számolt be róla Szijjártó Péter közösségi oldalán.

Az elmúlt hetekben sorra követték egymást az egyeztetések a szomszédos országok külügyminisztereivel annak érdekében, hogy a határmenti közösségek életét meg tudjuk könnyíteni – mondta.

A határok március 17-i lezárása óta 46 közúti határátkelőhelyet tudtunk újranyitni a munkavégzés és földművelés céljából ingázó állampolgárok előtt – tette hozzá.

Pintér Sándor miniszter úr mindig rendkívüli hatékonysággal és gyorsasággal lépett fel ezekben az ügyekben, amiért köszönettel tartozunk neki – fejezte be Szijjártó Péter posztját.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában