Ország-világ

2019.06.11. 09:25

A képviselők megerősíthetik tisztségében az OBH elnökét a ma kezdődő Országgyűlésben

A parlament ülése 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik.

MTI

Az Országgyűlés ma megerősítheti tisztségében Handó Tündét, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökét. A parlament ülése 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik. A házelnök napirendi javaslata alapján a képviselők ezután az OBH elnöke és az Országos Bírói Tanács (OBT) közötti konfliktus ügyében foglalhatnak állást.


Az Országgyűlés igazságügyi bizottsága indítványában azt javasolja a képviselőknek, hogy Handó Tündét ne fosszák meg az OBH elnöki tisztségétől, amit az OBT május 8-án egyebek mellett az OBH elnökének kinevezési gyakorlatára és az előterjesztések benyújtásának megtagadására hivatkozva kezdeményezett. Handó Tünde jelezte, áll bármilyen vizsgálat elé, azok ugyanis szerinte visszaigazolják majd, hogy mindig betartotta a törvényeket és tisztességesen végezte a munkáját. Az OBH azt közölte, hogy minden megyéből kiálltak Handó Tünde mellett és elítélték az OBT "radikális lépését". A képviselők ezután interpellációikat és azonnali kérdéseiket is egy órában tehetik fel, majd a kérdések következnek harminc percben. Az Országgyűlés ülése szerdán és csütörtökön folytatódik.


(Lead-kép: MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában