Ország-világ

2018.12.22. 10:57

Vonaton és gyalog próbálkoztak bejutni az országba

Címkék#belföld

Bács-Kiskun megyénél hajnalban tizenegy migráns kísérelt meg jogellenesen bejutni az ország területére.

Kelebia Határrendészeti Kirendeltség Vasúti Határátkelőhelyen egy Szerbia irányából belépő személyvonat átkutatása során a rendőrök 2018. december 22-én 4 óra 10 perckor két külföldi férfit találtak elbújva, akik afgán állampolgárnak vallották magukat. - írja a Police.hu.


Három órával később – 7 óra 15 perckor – egy másik szerelvény érkezett ugyanebből az irányból. Az egyenruhások a vonat átvizsgálása során újabb négy külföldit találtak. A magukat szintén afgánnak valló férfiak a vonaton elbújva, jogellenesen próbáltak meg Magyarország területére jutni.


A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2018. december 22-én 4 óra 45 perckor öt külföldit tartóztattak fel Hercegszántó közigazgatási területén. A feltartóztatott férfiak mindegyike iráni állampolgárnak vallotta magát.


A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni egyik esetben sem, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a csoportokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában