Ország-világ

2018.12.22. 15:43

A finneknek elegük lett: kitoloncolják az erőszakoló migránsokat

A finneknél kezd betelni a pohár. A belügyminiszter nyilatkozata szerint ki kell toloncolni azokat a migránsokat és menedékkérőket az északi országból, akik szexuális bűncselekményt követtek el. Kai Mykkänen belügyminiszter kijelentette, hogy ezt diktálja a finnek igazságérzete a sokadik súlyos kiskorúakat érintő szexuális bűncselekmény miatt. A szigorításra azért most kerül sor, mivel az elmúlt időszakban három, migránsok által elkövetett, és 15 év alatti kislányokat érintő szexuális bűncselekményre került sor, ami érthető módon felháborította a közvéleményt.

Az idegen embereknek meg kell kapniuk azt az üzenetet, hogy ha szexuális bűncselekményeket követnek el, akkor kitoloncoljuk őket.

- jelentette ki a belügyminiszter. 


Ez szerinte segíthet az ilyen jellegű bűncselekmények megelőzésében.

 

kép: www.hirek.sk

kép: www.hirek.sk


A belügyminiszter kijelentette, hogy amennyiben már korábban is szigorúbb büntetéseket alkalmaztak volna, legalább egy részét meg lehetett volna ezeknek a bűncselekményeknek akadályozni. - írja az Origo.hu.


Beszámolt arról is, hogy dolgoznak egy olyan javaslaton is, hogy a terrorizmus vagy árulás elkövetőitől megvonják a korábban esetleg megkapott finn állampolgárságot.  


A Finn Bevándorlási Hivatal vezetője, Pekka Nuutinen kijelentette, hogy egyetért a belügyminiszterrel, a súlyosabb büntetés lehetősége visszatarthatja a migránsokat. 

Az elmúlt időszakban három súlyos, migránsok által elkövetett kiskorúakat érintő szexuális bűncselekmény volt egyetlen városban, Ouluban.


Bár még minden részlet még nem világos a közvélemény előtt, de az egyik eset különösen súlyos,

mivel 7 migránst vettek őrizetbe, miután rendszeresen megerőszakoltak egy 14 év alatti kislányt.


A rendőrség szerint további esetekre derülhet fény az elkövetkező időszakban, annyi viszont már most is biztos, hogy gyermek pornográfia terjesztése miatt is nyomoznak a városi kapitányságon, feltételezhetően összefüggésben a migránsok által elkövetett szexuális bűncselekményekkel.


A bűnöző migránsok 4 különböző országból származnak és szinte mindannyian 20 és 30 év közöttiek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában