Ország-világ

2018.08.22. 20:56

Tömegesen érkeznek a szélsőséges szalafista muszlimok Németországba

A német fővárosba teljesen ellenőrizetlenül érkeznek a szélsőséges, szalafista muszlimok, közülük ráadásul rengetegen fogékonyak arra, hogy iszlamista terrorista váljon belőlük. Az Iszlám Állam pedig menekültnek álcázza a bejuttatott terroristáit.

A Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal (BfV) fővárosi kirendeltsége szerint továbbra is ellenőrizetlen mértékben özönlenek a szalafisták Berlinbe – írja a 888.hu a Der Tagesspiegel cikke alapján, olvasható az Origón.


A fővárosban közel 1000 szalafistáról tudnak a hatóságok – ez 2017-es statisztika, az azt megelőző évben pedig „mindössze" 840-en voltak.


Ennek az ezer erősen szélsőséges muszlimnak a fele hajlamos az erőszakra és a további radikalizálódásra is.


A BfV foglalkozik a szélsőbaloldali radikálisokkal is, közölték, hogy a

Rote Hilfe (Vörös segély) nevezetű csoport 1300-ról 1450-re tudta növelni taglétszámát.


A szélsőjobboldali csoportok a legkisebb taglétszámúak a német fővárosban, a Reichsbürger (Birodalmi Állampolgárok) nevű formáció mindössze 500 tagot számlál.


Itt érdemes visszakanyarodni a szalafistákhoz, országosan ugyanis a nyáron

9700-ról 10 800-ra emelkedett a számuk,

és ennek megfelelően már a radikalizálódásra való hajlam is rosszabb arányt mutat:


1900 olyan ember van, aki fogékony lehet arra, hogy terrorista váljon belőle.


Ez egyébként szintén a BfV jelentéséből derült ki, amely megállapította, hogy

Németország továbbra is az iszlamisták célkeresztjében van, és az Iszlám Állam továbbra is menekülteknek álcázott terroristákat próbál bejuttatni Európába.


Mindennek fényében elég aggasztó a szimbolikája annak, hogy az As-Sahaba mecset szalafistái új imaházat vásárolnak, amely a tervek szerint 1000 muszlim hívőnek adna helyet Berlinben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában