Ország-világ

2018.08.23. 14:34

Moscovici: a jövő évi európai parlamenti választások lehetnek a legfontosabbak 1979 óta

Moscovici elmondta: a választások alapvető kérdése, hogy "abbahagyjuk vagy folytassuk". Az uniós biztos szerint a kérdés tehát az, hogy "legyőzzük-e a nacionalizmust, vagy behódolunk neki."

A jövő májusban esedékes európai parlamenti választások a legfontosabbak lehetnek az 1979-ben első alkalommal megtartott uniós választások óta - vélekedett Pierre Moscovici, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyekért, valamint az adó- és vámügyért felelős biztosa a France Info rádiónak adott interjújában.


A korábbi francia pénzügyminiszter szerint a jövő évi választásokat az Európa-párti és a populista erők közti összeütközések fogják jellemezni.

    

Moscovici elmondta: a választások alapvető kérdése, hogy "abbahagyjuk vagy folytassuk", vagyis, hogy

megmaradunk-e európainak Putyin, Trump és Hszi Csin-ping világában, és képesek vagyunk-e azt mondani, hogy rendelkezünk egy sajátos modellel a gazdasági hatékonyságra és a társadalmi igazságosságra, ami ellen belülről harcolnak azok a populisták, akik a demokrácia-ellenes szélsőjobb elterjedéséért felelősek, vagy olyan illiberális demokráciát részesítenek előnyben, ahol a jogállamiság háttérbe szorul."

   

Az uniós biztos szerint a kérdés tehát az, hogy "legyőzzük-e a nacionalizmust, vagy behódolunk neki."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában