Ország-világ

2018.08.23. 13:50

Késes támadás történt Párizs közelében, ketten meghaltak

Az Europe1 rádió honlapja úgy értesült, hogy az áldozatok a támadó közeli hozzátartozói. A rendőrök a támadót agyonlőtték.

Két halottja van a párizsi agglomerációban fekvő, Trappes településen csütörtökön történt késelésnek - közölték a helyi hatóságok a Twitter-mikroblog portálon. Egy harmadik áldozat súlyosan megsebesült.


Az Europe1 rádió honlapja úgy értesült, hogy az áldozatok a támadó közeli hozzátartozói - a Reuters brit hírügynökség szerint a lánya és nővére -, így a rendőrség elsősorban  családi tragédiára gyanakszik.

    

A támadás elkövetését  ugyanakkor röviddel a történtek után az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet vállalta magára, de  erre semmifajta bizonyítékkal  nem szolgált.

    

A támadót a rohamrendőrség lelőtte. Gérard Collomb belügyminiszter üdvözölte a "rendvédelmi erők reagálását és mintaszerű mozgósítását".

Korábban írtuk:

Egy ember meghalt, ketten súlyosan megsebesültek, amikor késsel támadt járókelőkre egy férfi egy Párizs közeli településen, a támadót a rendőrök agyonlőtték - közölte a francia rendőrség.


A BFM francia hírtelevízió úgy tudja, hogy a férfi a támadás közben arabul azt kiáltotta: "Allahu akbar" (Allah hatalmas).

    

Az eset a Versailles-tól nyugatra fekvő, a párizsi agglomeráció egyik szegénynegyedének számító Trappes településen történt.

    

A támadó egy bódéban eltorlaszolta magát, a rohamrendőrséget kellett bevetni - mondta el egy rendőri illetékes, aki arról egyelőre nem tudott nyilatkozni, hogy terrorcselekmény történt-e.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában