Ország-világ

2018.08.27. 18:15

CÖF-CÖKA: az EU-nak a migránsok visszatelepítését kellene támogatnia

A visszautaztatással egy időben hermetikusan le kell zárni Európa határait a hívatlan illegális bevándorlók előtt - írta közleményében az alapítvány.

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) azt javasolja az Európai Bizottságnak (EB), hogy az unióba érkező bevándorlók hazatérését vagy biztonsági zónába történő visszatérését támogassa anyagilag.


Az alapítvány vezetősége hétfői, MTI-hez eljuttatott közleményben több javaslatot is tett az illegális bevándorlókkal kapcsolatban Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének.


Közleményükben azt írták, hogy az EB fejenként hatezer eurót ajánlott fel azoknak az országoknak, amelyek hajlandók az illegális bevándorlók letelepítésére. Ez az alapítvány szerint azt jelenti, hogy az uniónak van pénze az illegálisan érkezők problémájának megoldására. Ezért javasolják, hogy a migránsokat az EU "úgy támogassa 6.000 euróval, hogy az tartalmazza a szülőföldre vagy biztonsági zónába történő visszatérést, és nemes cselekedetként az utazás kényelmét biztosító teljes ellátást".


Javaslataik szerint a feltételezhetően üldözött menekülők befogadását a legközelebbi biztonságos országban kell megszervezni. Kérelmeik elbírálása után az európai országok önkéntes, előzetes nyilatkozatok alapján intézhetik az arra jogosultak további sorsát.


Kiemelték, a visszautaztatással egy időben hermetikusan le kell zárni Európa határait a hívatlan illegális bevándorlók előtt, valamint azt kell hirdetni, hogy Európa telített és bezárt.


A közös uniós határőrizeti szervnek, a Frontexnek és a NATO-nak meg kell szüntetnie az embercsempészek és a nem kormányzati szervezetek (NGO) hajóinak engedély nélküli "turistaforgalmazását", az indulás megakadályozását pedig hatékony helyi, nemzetközi szervezetekkel, például az ENSZ segítségével kell megoldani - olvasható a közleményben.


Az alapítvány vezetősége kitért arra is, hogy az Európai Unió bevándorláspolitikájának szolidaritást kell mutatnia a keresztény többségű őslakosság civilizációjának védelme mellett, és garantálnia kell a bennszülött európaiaknak a tulajdoni és birtoklási jog sérthetetlenségét szülőföldjükön.


Azok az európai országok, amelyek népesedési és munkaerő-szükségletüket az illegális bevándorlók segítségével kívánják megoldani, és ezt válogatás után hajtják végre, vállalják a letelepítettekkel kapcsolatos, Európára kiterjedő erkölcsi, anyagi és jogi felelősséget - tették hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában