Ország-világ

2018.04.08. 15:22

Választás 2018 - Rendkívüli események: Rábatamásiban rosszul lett egy szavazó

Ideiglenesen felfüggesztették a szavazást.

kisalfold.hu

Rendkívüli események a választásokon


13.45 - Rábatamási - 11:20 órakor a szavazóhelyiségben epilepsziás rohamot kapott az egyik választópolgár. A HVB elnöke megkérte a többi választópolgárt, hogy fáradjanak ki a helyiségből. A választópolgár rövid időn belül jobban lett és egy másik helyiségbe átvezették. Hozzátartozóit értesítették, 11:28 órakor a szavazás rendesen folytatódott. Ideiglenesen a szavazás felfüggesztésre került. A választópolgár egészségi állapotára tekintettel a szavazás rövid időn belül ismételten megkezdődhetett.


Mosonmagyaróvár - A választópolgár nem dobta be a szavazólapokat az urnába, egy félreeső asztalra helyezte és elment. SZSZB a "tudomásra jutását követően" felveszi a jegyzőkönyvet. A leragasztott borítékot a jegyzőkönyv mellékleteként, annak kibontása nélkül csatolja.

 

Korábban írtuk

Hegykő - A szavazóhelyiségben megjelent egy választópolgár, aki szavazni nem akart, viszont benyújtott egy beadványt "Tájékoztatás az Alaptörvény érvénytelenségéről" címmel. A szavazóhelyiséget addig nem akarta elhagyni, amíg a bizottság nem jegyzőkönyvezi a beadványa átvételét. A bizottság elnökének felszólítására az illető a szavazóhelyiséget elhagyta. A bizottság elnöke felszólította az illetőt, hogy amennyiben nem kíván szavazni, a szavazóhelyiséget hagyja el - olvasható a valasztas.hu-n


Nyúl - Április 8-án 6 óra 10 perckor az átjelentkezéssel szavazó állampolgár az egyéni választókerületi szavazólapot bélyegzés előtt az SZSZB tagjának kezéből kikapta és az SZSZB előtt az általa kijelölt személyre és szervre két egymást metsző vonallal adta le szavazatát. Az SZSZB elnöke felhívta a választópolgár figyelmét, hogy bélyegző lenyomat nélkül szavazata érvénytelen. Ekkor az átszavazó állampolgár kapott egy darab lebélyegzett egyéni választókerületi szavazólapot és egy darab lebélyegzett listás szavazólapot, melyet szintén az SZSZB előtt az általa kijelölt személyre és szervre két egymást metsző vonallal leadta szavazatát. Ezt követően borítékba tette a szavazólapokat. Ezután a borítékot az ott lévő urnába bedobta. A választópolgár kérte a jegyzőkönyv felvételét. Az eset további intézkedést nem igényelt.


Győr - Egyik választópolgár 6:40 perckor jelezte, hogy a szavazóhelyiség faliújságján a Kétfarkú Kutya Párt egy matricát helyezett el, és a falra is ragasztottak egyet. A választási szerv a zavaró matricát eltávolította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában