Ország-világ

2018.03.07. 19:51

LMP: április 8-án mindenkinek meg kell mozdulnia

Április 8-án a választáskor mindenkinek meg kell mozdulnia a változás érdekében - jelentette ki Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje, aki szerdán ezt szimbolizálandó futásra invitálta az embereket a Margitszigetre.

A politikus Pitz Dániellel, a Lehet Más a Jövő elnökségi tagjával közösen beszélt erről újságíróknak. Pitz Dániel a tömegsport támogatásának szükségességéről beszélt, hangsúlyozva a mozgás fontosságát az egészségmegőrzésben is. 


Szél Bernadett kérdést kapott az LMP másik társelnöke, Hadházy Ákos ingatlanvásárlási törekvésével kapcsolatos sajtóhírével kapcsolatban. Szél Bernadett azt felelte: amit a propagandasajtó az LMP politikusairól állít, annak általában a fele sem igaz vagy az egész hazugság. Ha az LMP erősödik, támadni próbálják - mondta, és sajtószabadságot, demokráciát, jogállamot követelt. 


Dúró Dóra (Jobbik) korábbi kijelentését, amely szerint az LMP-nek nincs elég ereje a kormányzáshoz, úgy kommentálta: pártja a következő hetekben azért dolgozik, hogy legyen elég támogatójuk a korszakváltáshoz. 


Kijelentette azt is: a Jobbikkal és más hagyományos pártokkal nem készül közös kormányzásra, "értékrendi elköteleződés" nincs ezen pártok között, de ha a három erőközpont megegyezik a koordinációban a választáson, akkor megszorongathatják Orbán Viktort és kormányát. Az LMP háromoldalú tárgyalást szorgalmaz, amelyen az MSZP szóba áll a Jobbikkal, és amelyre az MSZP a szövetségesével, a DK-val egyeztetett állásponttal érkezik - közölte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában