Ország-világ

2017.09.09. 10:57

Teljesítettük az EU-s célt, majdnem minden négyéves jár óvodába

A háromévesek korosztályában pedig csaknem tíz százalékos a növekedés a 2015-ös intézkedés óta.

Magyarország már teljesítette az Európai Unió által 2020-ra kitűzött célt, vagyis azt, hogy a négyéves korú gyermekek legalább 95 százaléka vegyen részt az óvodai nevelésben - mondta a Magyar Hírlapnak Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.


Felidézte, hogy 2010-ben még kevesebb mint 93 százalék volt ez az arány. A kötelező óvodáztatásról szóló korábbi, 2015 szeptemberétől hatályos intézkedés eredményeként még nagyobb, csaknem 10 százalékos a növekedés a háromévesek korosztályában, akiknek a 75 százaléka naponta háromszor ingyenesen étkezik - közölte az államtitkár.


Kiemelte, hogy tízezres nagyságrendben valósult, illetve valósul meg új férőhelyek létesítése, és fontos körülmény, hogy immár 1167-tel több pedagógus dolgozik óvodákban, mint hét évvel ezelőtt. Szerinte mindez abba az irányba mutat, illetve azt a célt szolgálja, hogy az iskolákban már ne legyenek akkora különbségek a gyermekek felkészültségében - írja a Magyar Hírlap szombati számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában