Ország-világ

2017.06.13. 20:05

Hatalmas pánik volt New Yorkban, 34 ember lett rosszul

A járókelők bombatámadástól tartottak. Az FBI és a tűzoltók a veszélyes anyagot keresnek.

munkatársunktól

34 ember lett rosszul helyi idő szerint kedd reggel New Yorkban. Egyikük állapota sem életveszélyes.


Egy manhattani lakás pincéjében egy hibás olajkazán tüzet okozott, a tűz pedig szén-monoxid-mérgezést - írja a New York Times. Az épületen kívül a tűzoltók és az FBI is veszélyes anyagot keres.


A West Broadway környékén lévő épületeket evakuálták. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre. A lap beszámolója szerint 25 tűzoltó jármű és 106 tűzoltó érkezett a tűzesethez. 


Ami igazán furcsává teszi a tűzesetet, hogy történt egy másik incidens is az épületben. Az épület földszintjén egy amish bolt működik, amelynek az alagsorban van a raktára. A tűz is itt keletkezett. Amikor az egyik dolgozó kinyitotta az egyik salátával teli tárolóedényt, elájult. A tárolóban folyadék és por volt, amelynek az eredete egyelőre nem tisztázott.


Az biztos, hogy az ájulást a magas szén-monoxid-koncentráció okozta, ám ezt a dolgozók még nem tudhatták. Csak azt vették észre, hogy egyre többen vannak rosszul, és ezt a saláta között talált ismeretlen anyagoknak tudták be. Ekkor menekülni kezdtek az épületből.


Egy járókelő azt mondta a New York Timesnak, hogy a járdán fekvő testeket látott, hármat vagy négyet. Aztán azt vette észre, hogy egyre többen jönnek ki a boltból, de alig tudtak járni. A szemtanú azt hitte, bomba fog robbanni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában