Ország-világ

2017.03.15. 19:28

A Jobbik a megye útjainak állapotáról

"Országos szinten is a legrosszabb állapotú utakon vagyunk kénytelenek közlekedni Győr-Moson-Sopron megyében" - olvasható a közleményben.

"Szomorú tény, hogy a mellék- és alsóbbrendű utak felújítására, karbantartására szinte alig jut forrás országosan, illetve megyei szinten. A Jobbik számos alkalommal szólalt már fel a megyei úthálózatra fordított TOP-os keretösszeg rendkívül csekélymértéke miatt. Legutóbb a tavaly decemberi közgyűlésen szerettük volna felhívni a figyelmet a megye tarthatatlan közúti helyzetére. Megyénkben számos kis- és közepes település egyaránt szenved a járhatatlan összekötő utaktól. Az állam gyakorlatilag megfeledkezett róluk, így erősítve az egyébként is csökkenő népességszámú, elöregedő falvak hanyatlását. A fideszes többségű megyei közgyűlés viszont még csak napirendre sem vette javaslatunkat.


Országos szinten is a legrosszabb állapotú utakon vagyunk kénytelenek közlekedni Győr-Moson-Sopron megyében. A legutóbbi megyei közgyűlés ülésén Németh Zoltán fideszes elnök minderről tudomást sem véve, túlzott aggodalmaskodásnak minősítette felvetésünket, mondván, ő személy szerint nem tapasztalja, hogy ennyire rossz állapotban lennének az utak a megyében. Ez a magatartás tökéletesen mutatja a fideszesek realitásérzékének torzulását, annak súlyos elharapózását megyénkben is.


A Jobbik javaslatára végre sikerült az idei munkatervbe felvetetni a Magyar Közútkezelő Nonprofit Zrt. beszámolóját a Győr-Moson-Sopron megyei közúthálózat minőségéről, valamint a szükségszerű és tervezett útfelújításokról. Reméljük, hogy a valóságot hűen tükröző beszámoló felnyitja a megyei közgyűlés elnökének szemét is, és személy szerint meggyőződik arról, hogy a jelenleginél jóval nagyobb figyelmet és pénzt kell áldoznunk arra, hogy Magyarország egyik legfejlettebb gazdasági régiója a hozzá méltó közúthálózatot tudhasson magáénak."


Lipovits Máté, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Jobbik frakciójának vezetője

2017. március 15.

 

Lipovits Máté

Lipovits Máté

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában