Ország-világ

2017.01.10. 22:20

Levélben óvták Trumpot Putyintól kelet- és közép-európai politikusok

Levélben óvták Donald Trumpot az orosz elnöktől kelet- és közép-európai politikusok.

A dpa német hírügynökség által kedden ismertetetett levelet a többi között Carl Bildt volt svéd miniszterelnök, Karel Schwarzenberg korábbi cseh és Radoslaw Sikorski volt lengyel külügyminiszterek írta alá. 


"Putyin nem akarja naggyá tenni Amerikát. Mi azonban, az Ön szövetségesei ezt szeretnénk" - hangoztatták az aláírók, akik szerint az orosz elnök nem szövetségese az Egyesült Államoknak és nem megbízható partner a nemzetközi politikában. Az Oroszország elleni szankciókat nem szabad feloldani, Ukrajna megosztottságát nem szabad elfogadni - tették hozzá. 


"Putyin irányítása alatt Oroszország militarizmussal, háborúkkal, fenyegetésekkel, megszegett szerződésekkel és hamis ígéretekkel Európát veszélyes hellyé változtatta" - állították a levél aláírói. 


A német hírügynökség a levél kapcsán emlékeztetett: a január 20-án hivatalba lépő új amerikai elnök, Donald Trump korábban többször is utalt arra, hogy jó viszonyt szeretne Oroszországgal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában