Ország-világ

2016.11.28. 17:40

Megkezdődött Fidel Castro búcsúztatása Havannában - fotók

Több ezren vonultak a Forradalom térre, hogy búcsút vegyenek a volt elnöktől.

Több ezren vonultak hétfőn Havannában a Forradalom térre, hogy búcsút vegyenek a múlt héten elhunyt Fidel Castro volt elnöktől, akinek hamvait ideiglenesen a kubai fővárosnak ezen az emblematikus részén, az ország nemzeti hősének, José Martínak állított emlékműnél helyezték el.

Az emberek Fidel Castro portréjával, virágokkal a kezükben, kubai zászlókat lengetve érkeztek a nagygyűlések, ünnepek megszokott helyszínének számító térre, ahol a kubai forradalom vezetője egykor hosszú, lelkesítő beszédeinek nagy részét tartotta.

A hivatalos búcsúztatási ceremónia kezdetével egy időben Havannában és Santiago de Cubában is 21 tüzérségi díszlövést adtak le a forradalmár tiszteletére. A búcsúztatás központi eseményeként a Forradalom téren helyi idő szerint kedden este 7 órakor az elhunyt tiszteletére egy tömeggyűlést tartanak, ahova számos külföldi vezetőt - köztük Nicolás Maduro venezuelai és Evo Morales bolíviai elnököt, Alekszisz Ciprasz görög kormányfőt - várnak. Oroszország is képviselteti majd magát a rendezvényen.

Fotók








Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában