Ország-világ

2016.07.15. 18:22

Összeverekedtek a menekültek, meghalt egy férfi Görögországban

A dulakodásban mintegy ötvenen vettek részt. Egy férfi meghalt, ketten megsebesültek.

Meghalt egy afgán menekült egy görögországi menekülttáborban kitört verekedést követően, két másik embert pedig kórházba szállítottak - közölte pénteken a görög rendőrség.

A görög főváros peremén, Hellinikonban található menekülttáborban csütörtökön kitört dulakodásban egy 20 év körüli afganisztáni férfit egy honfitársa súlyosan megsebesített. A férfit kórházba szállították, de súlyos sérülései miatt életét vesztette - közölte a görög rendőrség pénteken.

A dulakodásban mintegy ötvenen vettek részt. Az afgán férfi mellett további két embert kellett kórházba szállítani, az ő állampolgárságuk nem ismeretes.

A hellinikoni menekülttáborban több mint 3000 ember tartózkodik, többségük Afganisztánból, illetve Szíriából származik. A rendőrség szerint kedden egy összetűzést követően hárman kerültek kórházba a táborból. Múlt hónapban egy egyiptomi menekült vesztette életét, egy honfitársa sebesítette meg egy verekedésben, a görögországi Kiosz-szigeten lévő menekülttáborban.

A március 20-án megkötött EU-Törökország közti megállapodás óta több ezer menekült ragadt az Égei-tengeri szigeteken. Az egyezmény előírja, hogy Törökország visszafogadja azokat a menekülteket, akik március 20-át követően érkeznek Görögországba és még nem adtak be menedékkérelmet a görög hatóságokhoz. Viszonzásképpen az EU-tagállamok beleegyeztek, hogy minden egyes kiutasított szíriaiért egy másik szíriai menekültet vesznek át Törökországból - 72.000 fős felső határig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában