Ország-világ

2016.04.07. 00:13

Petícióban kérik szülők a Teleki Blanka Gimnázium egyik angoltanárának visszahelyezését

Petícióban kérik szülők a Teleki Blanka Gimnáziumból a tankerület vezetőjét: helyezzék vissza pozíciójába azt az angoltanárt, aki márciusban felmondott, miután összekülönbözött Pukli István igazgatóval, aki ezért azt javasolta neki: adja be felmondását - hangzott el az M1 aktuális csatorna szerda esti Híradójában.

A műsornak nyilatkozva az angoltanár, Bereczky Csongor elmondta: Pukli István, a Tanítanék mozgalom egyik vezetője, jó igazgató volt, amíg "felelősséget vállalt a tanárokért és a gyerekekért, most szerintem felelőtlenség, amit csinál". Szerinte az elmúlt hetekben szakmai helyett egyre inkább politikai üggyé vált mozgalom tevékenysége, ennek pedig szerinte a diákok és az iskolai munka látja leginkább kárát. 


A tanár elmondta, a március közepi, budapesti Kossuth téri pedagógustüntetés után egy értekezleten egyebek mellett nehezményezte, hogy Pukli István nem egyeztetett a tantestülettel a polgári engedetlenség meghirdetése előtt, és kifogásolta azt is, hogy az igazgató miatt túlzott médianyilvánosságot kap a gimnázium. Bereczky Csongor a felmondást is kilátásba helyezte. Az igazgató azt válaszolta, hogy ebben az esetben hiteltelenné vált, és az lenne a legjobb, ha beadná felmondását. Ő ezt megtette, Pukli István pedig aláírta - idézte vissza.


Szülők most petícióban kérték a tankerület vezetőjét, helyezzék vissza az angoltanárt a pozíciójába. Az egyik szülő az M1-nek azt mondta: attól tartanak, hogy Bereczky Csongor felmondását továbbiak követhetik. 


A hírműsorban elhangzott, amióta Pukli István a gimnázium igazgatója, a 45 tagú tantestületből már több mint 25-en távoztak. 


A Híradó kereste Pukli Istvánt az ügyben, aki nem akart nyilatkozni. A hvg.hu-n a témában megjelent cikkhez azonban hozzászólt, azt írta, Bereczky Csongor megzsarolta egy nevelőtestületi értekezleten, hogy "felmond, ha nem lépek vissza. Mondtam neki, hogy akkor menjen. Felmondott, de azonnal el akart menni, így közös megegyezés lett belőle. Nincs munkáltatói jogköröm, ezért nem írhattam alá, csak támogattam". Hozzátette: mondta a tanárnak, hogy óriási hibát követ el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában