Ország-világ

2016.02.23. 16:35

PSZ: a tárca megállapodás-tervezete nem a megegyezés irányába mutat

A pedagógusok sztrájkbizottságának határozott szándéka a megegyezés a kormánnyal, ugyanakkor a 25 pontos követelésükre adott minisztériumi megállapodás-tervezet egyelőre "nem ebbe az irányba mutat" - közölte Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke kedden az MTI-vel.

Az érdekvédő kifejtette: tárgyalási és megállapodási pozícióban a kormánnyal a pedagógusok sztrájkbizottsága van, az általuk megfogalmazott 25 pont felöleli a köznevelés problémáit, amögé szakmai és civil szervezetek, valamint a Tanítanék mozgalom által képviselt 750 intézmény is felsorakozott. 


Hozzátette: a sztrájkbizottság elindította a sztrájkkészültség felmérését, azonban még szó nincs arról, hogy meg is hirdette volna a munkabeszüntetést. A sztrájkbizottság határozott szándéka, hogy megállapodjon a kormánnyal a 25 pontos követelésükről, de a szaktárca által pénteken hozzájuk eljuttatott megállapodás-tervezet "nem ebbe az irányba mutat". A szakszervezeti vezető közlése szerint a 25 pont közel felére nem reagáltak, és a másik fele sem konkrét irányokat tartalmaz, s igen távoli időpontokat jelöltek meg. 


Jelezte: ezen a héten a 25 pontos követelésüket szintén megállapodás-tervezetbe öntik, ehhez a megyei szervezetektől bekérték a javaslatokat és egyeztetnek a sztrájkbizottság másik két szakszervezetével is.  


Megjegyezte: a PSZ a köznevelési kerekasztal munkájában továbbra sem vesz részt, a sztrájkbizottság keretei között kívánnak tárgyalni. A kerekasztal munkacsoportjai szerinte a 25 pont kidolgozását segítik, de döntést nem hoznak, az irányt pedig "megszabják számukra". 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában