Ország-világ

2016.02.27. 16:16

Lőszereket és nyolcvan kilogramm lőport is találtak a tűzszerészek a XVII. kerületben

Visszatérhettek otthonaikba szombaton délután annak a tizennégy XVII. kerületi családi háznak a lakói, akiknek délelőtt egy építkezésen talált szovjet lőszerek és 80 kilogrammnyi lőpor miatt kellett elhagyniuk otthonaikat.

Bátyi Edina, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje az MTI-nek elmondta, az előzetes információkkal szemben a Perec utcában nem csatornaépítésen, hanem egy építkezésen, a talajfelszíntől mindössze 40 centiméterre találtak három 76 milliméteres és nyolc 45 milliméteres repeszlőszer mellett 80 kilogramm, vagyis mintegy hét zsáknyi lőport, továbbá fél kilogramm vegyes gyalogsági lőszert.

Tűzszerész dolgozik a tűzszerészjárműben homokágyon rögzített lőszerek mellett 2016. február 27-én a XVII. kerületi Perec utcában, ahol egy építkezésen, a talajfelszínhez közel három 76 milliméteres é

Tűzszerész dolgozik a tűzszerészjárműben homokágyon rögzített lőszerek mellett 2016. február 27-én a XVII. kerületi Perec utcában, ahol egy építkezésen, a talajfelszínhez közel három 76 milliméteres és nyolc 45 milliméteres repeszlőszer mellett 80 kilogramm, vagyis mintegy hét zsáknyi lőport, továbbá fél kilogramm vegyes gyalogsági lőszert találtak. A tűzszerészeti munkálatok idejére tizennégy lakóház harminchat lakójának kellett elhagynia otthonát.MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A tűzszerészek a szovjet gyártmányú lőszereket és a lőport központi gyűjtőhelyre szállítják - közölte Bátyi Edina, aki emlékeztetett, a mentesítés idején 100 méter sugarú körben zárták le a környéket, az utcát pedig 200 méter hosszan ürítették ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában