Ország-világ

2016.02.26. 22:22

Kidobatta a Klik a kenyértésztát a péktanoncokkal

Nem volt pénz a kemencék és a hűtők működtetésére, így az elkészült kenyértésztát, valamint a lefejt tejet is ki kellett dobnia a tanoncoknak.

Nem volt pénz a kemencék és a hűtők működtetésére, így az elkészült kenyértésztát, valamint a lefejt tejet is ki kellett dobnia a tanoncoknak. A Klik ugyanis nem engedte, hogy ők maguk értékesítsék - írja a Népszabadság.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ ugyanis elvette a számlatömböket az iskoláktól arra hivatkozva, hogy nincs gazdasági önállóságuk, és ezért nem árulhatnak semmit.

Amikor az iskolavezetők azt kérdezték, mit csináljanak a tanulók termelte áruval, azt a választ kapták: semmisítsék meg. Például azt kérte a Klik, hogy a péktanulók által készített kenyeret ne süssék meg, mert az energia pénzbe kerül, hanem dobják ki nyersen.

Ugyanígy egy tejgazdaságban az elromlott hűtő megjavítására nem volt pénz, ehelyett inkább a már lefejt tej kiöntését javasolták az intézménynek.

A pazarlásból probléma lett, mert ezek az áruk szerepet játszottak a helyi lakosság ellátásában, és hiányozni kezdtek a boltok kínálatából. Végül visszaadták a számlatömböket, de a befolyt összegeket a Kliknek kellett leadni, így az iskolákban nem maradt pénz a termelési eszközök, például a vetőmagok megvásárlására.

Végül a bevétel felét a szakiskolákban hagyták a szükséges költségekre, a traktorok, különböző járművek megtankolására pedig üzemanyagkártyát adtak az iskoláknak, amelyeken azonban gyakran nem volt pénz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában