Ország-világ

2016.02.13. 08:41

Egymást ölelő házaspárt emeltek ki a tajvani földrengés romjai alól

Szombaton az utolsó áldozatot is kiemelték az egy héttel ezelőtti földrengésben összedőlt toronyépület romjai alól. Az áldozatok száma 116.

Szombaton az utolsó áldozatot is kiemelték az egy héttel ezelőtti tajvani földrengésben összedőlt Tajnan városi toronyépület romjai alól, a természeti katasztrófában hivatalos közlés szerint 116-an lelték halálukat.

A romba dőlt toronyépületben 114-en vesztették életüket, két embert a település más területein öltek meg a rengés idején leszakadt, lehullott tárgyak. Egy hajléktalant még nem találnak, eltűntként tartják nyilván. 104-en vannak kórházban.

Helyszíni jelentések szerint az utolsó holttest a toronyépület gondnokságának vezetőjéé volt. "Talán megvárta, míg mindenki távozik" - mondta a város polgármestere szombati sajtótájékoztatóján, amikor befejezettnek nyilvánította a mentést.

Pénteken több mint 30 holttestet emeltek ki a romok alól, köztük egy egymást ölelő fiatal párt. A mentők a beszámolók szerint könnyeik között próbálták az egyetemistákat szétválasztani.

A holdújévet közvetlenül megelőző katasztrófa idején a 16 emeletes épületben sok lakó rokonaival volt. A hajnali órákban a 6,4-es erősségű földmozgás következtében csaknem 400 emberrel dőlt oldalára a lakóház.

A legsúlyosabban érintett Tajnan városban több mint 10 épület dőlt romba vagy rongálódott meg súlyosan. A sérültek száma 550 körül van.

Korábbi közlés szerint őrizetbe vették a leomlott épület építtetőjét, egy ingatlanfejlesztő cég első emberét, továbbá két másik vezetőt, akiket a felhasznált építőanyagok nem megfelelő minősége és az építés egyéb körülményei miatt gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában