Ország-világ

2015.09.09. 15:26

Iszlámellenesnek minősítették az Iszlám Államot

A vallási rendeletet, amelyben iszlámellenesnek minősítették az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezetet több száz vallási méltóság írta alá.

A több száz vallási méltóság oktatási intézmények és civil csoportok vezetőivel együtt írta alá a fatvát (vallási rendeletet), amely leszögezi, hogy a szervezet ellentétes az iszlám alapvető tanaival.

A vallási rendeletet a mumbai (bombayi) székhelyű Mohamed Manszar Haszan Asrafi Misbai vallási méltóság adta ki, és a dokumentumot kézjegyével látta el India minden jelentős mecsetének vezetője. A vallástudósok egyben felhívták a hívek figyelmét arra, hogy az iszlám hithű követője nem lehet gyilkos, szent helyek lerombolója és meggyalázója.

A dokumentumot eljuttatták a világ vezetőihez és kormányaihoz, valamint Ban Kimun ENSZ-főtitkárnak. Az Indiában élő mintegy 172 millió muzulmán többségében a vallás mérsékelt irányvonalát követi, és elítéli az Iszlám Állam és az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet tevékenységét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában