Ország-világ

2015.07.02. 13:50

Orbán felesége adományt vitt a menekülteknek

Lévai Anikó az Ökumenikus Segélyszervezet nevében egymillió forint értékben adott át gyermekápolási cikkeket a nagyfai ideiglenes befogadó központban.

munkatársunktól

Migráns gyerekeket segített a Magyar Evangélikus Egyház egymillió forintos adományából az Ökumenikus Segélyszervezet, amely szerdán adta át a nagyfai ideiglenes befogadó központban lévők számára a gyerekápolási cikkeket - írja a c-press.hu.

Az adományokat Lévai Anikó adta át az Ökumenikus Segélyszervezet nevében. A kormányfő felesége azt mondta, az állam dolga, hogy védje a határt és az embereket, a civileknek pedig olyan erkölcsi és morális normák szerint kell eljárniuk, amit a lelkiismeretük diktál.

Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnöke a helyszínen látottak alapján elmondta, hogy a táborok túlterheltek, az ott dolgozók erejükön felül igyekeznek segíteni. Kiemelte: "a plakátháborúk helyett eljött az ideje annak, hogy mindenki a maga helyén tegye meg, amit tud".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában