Ország-világ

2014.12.15. 11:15

Változott a buszmenetrend - Zsúfolt buszok, drága bérletek

Olvasóink megírták véleményüket: zsúfolt buszok, nem induló járatok, drága bérletek. Ön mit tapasztalt? Írjon!

kisalfold.hu

Ön mit tapasztalt az első nap: jobb lett a közlekedés? Könnyebben eljut a munkahelyre, iskolába? Vagy maradt a buszokon a tömeg?

Várjuk olvasóink véleményét a [email protected] e-mail-re

Olvasóink észrevételei


Érdeklődni szeretnék, hogy a mindennap 18:35 órakor Győrből Kapuvár autóbuszállomásig közlekedő 7071/59 sz. járat útvonala meghosszabbítható lenne Kapuvár Fő tér megállóig?

Évek óta igénybe veszem ezt a járatot, és mivel az autóbuszállomáshoz képest a város másik végében lakom, felszállni a győri járatra még a Fő téren tudok, hazafele elég kellemetlen, hogy a buszvégről nem megy semmilyen járat Fő tér irányába 19:45 körül.

A másik hasonló kérésem a munkanapokon 6:15 órakor Kapuvár autóbuszállomásról Győr buszvégállomásig közlekedő 7071/8 sz. járat, amelynél tudna-e abban segíteni, hogy Kapuvár, Fő tér megállótól akár 6:13-kor induljon?

A Kapuvár autóbuszállomás és Fő tér között távolság kb. 1 kilométer, ez autóbusszal 2 perc menetidő. Nyilván plusz a visszaút ezek duplája.

Rajtam kívül több utas kényelmét is szolgálná ez a kis plusz lehetőség, ha tudna segíteni ebben, hiszen nem egy új 50 km-es távú járat indítását kérem, csupán plusz 1 km-es meghosszabbítását a fent említett járatoknak. Akár teszt jelleggel. Nem ingyen kérem, hiszen havonta a bérletem több, mint 40 000 Ft.


A A 32-es járat buszmenetrendje mindösszesen abban változott, hogy a menetrendet hozzáigazították a mindenkori késésekhez, azaz az indulási idők nagy részét kitolták 5 perccel. Így most abban reménykednek,"menetrendszerűen" fognak a járatok közlekedni. Ez pont olyan, mint amikor kiteszik egy útszakaszra  a figyelmeztető táblát, hogy a az út rossz minőségű, ahelyett, hogy megjavítanák a burkolatot.

Mindemellett a Győrújbarátra közlekedő buszok zömének állapota csapnivaló, mindez a közel 12.000 ft-os bérletár mellett.

Hetek óta hétfőnként a 15.20-kor induló Győr-Csorna gyorsjárat nem közelkedik. Mi az oka?


Számomra egyelőre pozitív az új menetrend, mert a Veszprém-Győr között közlekedő autóbuszok megállnak a Szent Imre út-József Attila út, Kakas vendéglő körforgalomnál. Így nem kell leszállnom Nyúlon és átszállni egy másik járatra, ami megáll odakint. Szerencsére Győrből kifelé is megállnak. (Kisalföld, Balaton és Bakony Volán egyaránt)
Viszont indult egy busz 14:35-kor Veszprém felé, amit személy szerint nem tudok megerősíteni, de egy-két ismerősöm szerint nem ment, a Kisalföld Volán szerint pedig ment.
Hozzáteszem online menetrendről lekerült a járat, a Volán részéről viszont nem volt tájékoztatás, hogy megszűnne a járat.
Holnap ezzel a járattal szeretnék hazamenni, mivel későbbi buszjárat hiába megy Veszprém felé, azzal nem tudok hazamenni, mert nincs csatlakozásom hazáig (átszállással megyek).
Eddig két alkalommal szálltam át minden reggel, illetve délután is. Ez lecsökkent egyre. Ígérem megírom, ha mégse lenne ez a járat (remélem, hogy lesz).
Egyébként korábban jeleztem a Volán felé, hogy zsúfolt ez a járat, amit el is ismertek (ezért kétlem, hogy megszüntették volna, hisz igény van rá)  későbbi válasz során, megnyugtattak, hogy amint tudnak nagyobb autóbuszt küldeni (kicsi Credo helyett) változhat a helyzet.


Tisztelt Volán!
A Győrszemere hegy 8.20 kor induló járatát elvették. 8.32-kor jön a kajárpéci busz, ami kisbusz és 370 forint "álló "jegy volt, amin nyomorogtunk. Kérjuk vissza a buszt! A faluba nem kell ez is 7.55-kor. Onnan megy fél óránként. 8-kor megy kettő is Győr felé, utána 8.30-kor is megy. A Győrszemere hegybe így is kevés a busz, ami mire ideér, tele van. Kérjük vissza, mert nem üresen járt vissza Győrbe. Köszönöm.

Azért van még mit javítani! A Fertő parton közlekedő 16.35-kor induló busz még soha nem indult el időben (értem ezalatt azt, hogy gyakran 55-kor indul el). Így aki négyig dolgozik az vár és vár úgy 45 percet. Bezzeg pontban négykor kettő busz is indul. De nyilván a négyig dolgozók arról lemaradnak. Persze, abból nem lehet az egyiket 16.10-kor elindítani, várjon csak mindenki a késve induló buszra 15 percet. Tanácsolom, az várjon ott, aki ezt a csodát kitalálta!

Győr-Kajárpéc , 14.50-es menetredszerinti járatról szeretnék írni.

Két éve már, hogy a tanév alatt, hetente 1-2 alkalommal kimarad a 14.45 Győr–Felpéc járat műszaki okok miatt. Ilyenkor a kajárpéci busz, felpéci betéréssel közlekedik. Csuklós buszra felfértünk. Nem volt kényelmes, de még elviselhető volt.

Két hete , elromlott a csuklósbusz, kaptunk 1 kisbuszt. Már reggel is néha a hátsó ajtót is ki kellett nyitni, pedig 2 járat van. Eljött a hazautazás, bemondják, hogy műszaki hibás a felpéci járat, vagy be sem mondják, most kisbusszal utaznak a 4 falu fáradt munkásai. 1 lábon görnyedve állni nem is olyan kényelmes, főleg ha az ember 21.400 forintot fizet ki a bérletre. Nem beszélve a gépkocsivezetők felelősségéről. Ők nagy türelemmel viselik ezt a helyzetet. Én nem bíztos, hogy elindulnék, ha már a pályaudvaron tele a busz, és vár még ránk megannyi utas míg kiérünk Győrből. Szeretném ha megtudná a Volán vezetőség, hogy már nagyon sok utas unja ami történik velünk. A bérletünk nem lesz olcsóbb? Csak a járatok maradnak ki? Remélhetünk , esetleg valami megoldást erre a problémára?
Tisztelettel: aki 30 éve rendesen megveszi a bérletét, és ezt kapja cserébe, a többi utastársával együtt!

A heringjáratok kapcsán tavasszal már megkérdeztünk a Kisalföld Volánt, akkor a társaság az olvasónk 15 felvetésére azt írta: "A tizenöt beérkezett reklamáció közül azonnali beavatkozást igénylő eset nem volt" >>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában