Ország-világ

2014.04.29. 09:54

Bocsánatot kért a dél-koreai elnök a kompkatasztrófa miatt

Pak Gun Hje elnök nyilvánosan kért bocsánatot, hogy kormánya nem tudta megelőzni a balesetet. Csung Hong Von kormányfő még vasárnap mondott le tisztségéről.

MTI

Bocsánatot kért a nyilvánosságtól [namelink name="Pak Gun Hje"] dél-koreai elnök kedden azért, mert kormánya nem tudta megakadályozni a kompkatasztrófát, és nem megfelelően intézkedett a balesetet követően.

Hangoztatta, sajnálja, hogy a kormány nem tudta elejét venni a balesetnek, intézkedései, valamint a balesetet követő lépései nem voltak megfelelőek.

[namelink name="Csung Hong Von"] kormányfő még vasárnap mondott le tisztségéről. Távozását a kompbaleset utáni kormányintézkedések során elkövetett hibákkal indokolta. Úgy fogalmazott, hogy túl nagy terhet róna a kabinetre, ha ő tisztségében maradna. "Az a helyes, ha vállalom a felelősséget, és lemondok" - jelentette ki.

A kompbaleset áldozataira emlékeznek Dél-Koreában. Fotó: MTI/EPA/AP (galéria)


A katasztrófa helyszínén kedden a búvárok még mindig a hajótestben rekedt mintegy száz eltűnt ember után kutattak, de munkájukat nehezítették az erős áramlatok.

A balesetben több mint 300-an, főként diákok és tanárok haltak meg vagy tűntek el. Az azonosított áldozatok hivatalos száma vasárnap 193-ra módosult a korábbi 187-ről. A túlélők mindössze 174-en vannak. A hatóságok a 6825 tonnás komp irányításáért felelős mind a 15 tengerészt letartóztatták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában