mi lesz a végállomás?

2021.08.27. 14:15

Cristiano Ronaldo elhagyja a Juventust

Cristiano Ronaldo három év után távozik a Juventus labdarúgócsapatától – számolt be a nyár újabb átigazolási szenzációjáról az olasz sajtó.

(FILES) In this file photo taken on May 12, 2021 Juventus' Portuguese forward Cristiano Ronaldo reacts during the Italian Serie A football match Sassuolo vs Juventus on May 12, 2021 at the Mapei-Citta del Tricolore stadium in Reggio Emilia. - Premier League champions Manchester City were reported to be closing in on a deal late on August 26, 2021 to bring Portuguese superstar Cristiano Ronaldo back to England. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Marco Bertorello

A Gazzetta dello Sport olasz sportnapilap pénteken arról írt, hogy a 36 éves, ötszörös aranylabdás portugál világklasszis már korábban közölte a torinói klub vezetőivel döntését, miszerint 2022 nyaráig érvényes szerződése ellenére idén távozni szeretne, kérését a Juventus végül elfogadta. A Juventus 25-30 millió euró közötti vételi összeg ellenében válna meg tőle.

Cristiano Ronaldo már elhagyta a klub edzőbázisát, a torinói keret így nélküle kezdte meg a pénteki edzést.

Ronaldo 2018-ban a Real Madridtól szerződött Olaszországba, 100 millió euró ellenében, előtte 2003 és 2009 között a Manchester Unitedet erősítette, ahol ígéretes játékosból nemzetközi klasszissá érett. A torinói alakulatnál 134 tétmérkőzésen 101 alkalommal volt eredményes, a gárda kulcsembereként két bajnoki címet és olasz Szuperkupát, valamint egy Olasz Kupát nyert.

A Juventus állítólag máris a helyettesítésén dolgozik, Gabriel Jesusszal (Manchester City), Moise Keannel (Everton) vagy Mauro Icardival (Paris Saint-Germain) pótolná a portugált.

A nemzetközi sajtó eközben már arról is beszámolt, hogy a Manchester Cityt – amely lemaradt Harry Kane-ről – érdekelné Cristiano Ronaldo megszerzése, és kétéves ajánlatot készül tenni, 12,8 millió fontos éves fizetéssel. A játékos a Juventusnál éves szinten nettó 26,6 milliót keresett.

A nyári átigazolási időszakban lehetséges következő állomáshelyeként a PSG-ről is rendre beszámolt a sportsajtó Ronaldóval kapcsolatosan, de Nasszer el-Kelaifi klubelnök a beIN Sportsnak azt mondta, hogy nem gondoltak a portugál labdarúgó megszerzésére.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában