forbes top 50

2021.05.07. 19:44

Sorozatban hatodszor a Dallas Cowboys a világ legértékesebb klubja

Sorozatban hatodszor a tengerentúli amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Dallas Cowboys lett a világ legértékesebb sportcsapata a Forbes magazin hagyományos összeállítása szerint.

Fotós: AFP

A Cowboyst, amely 2016-ban a Real Madridot taszította le a képzeletbeli trónról, 5,7 milliárd dollárra értékelte a magazin, ez 3,6 százalékos értéknövekedés az előző évhez képest.

A második helyen a New York Yankees baseballcsapata áll 5,3 milliárddal, míg a harmadik egy kosárlabdaklub, az NBA-ben szereplő New York Knicks lett 5 milliárddal. A „dobogós” csapatok megtartották pozíciójukat, de a negyedik és ötödik helyre a spanyolok két óriása, az FC Barcelona és a Real Madrid labdarúgócsapata jött fel 4,76 és 4,75 milliárdos értékkel.

A tanulmány alapján az ötven legértékesebb egyesület értéke 11 százalékkal növekedett a koronavírus-járvány ellenére,

ami elsősorban a közvetítési jogdíjak emelkedésének köszönhető.

A pénteken nyilvánosságra hozott listát az NFL-klubok uralják. Az ötven egyesületet rangsoroló összeállításban 26 NFL-klub kapott helyet. Az NBA és az európai labdarúgás kilenc-kilenc, míg a profi baseball-liga, az MLB hat együttessel képviselteti magát a mezőnyben. Jégkorong-, Forma-1-es vagy Nascar-csapat nincs az ötvenes listán.

Borítókép: A Dallas Cowboys buzdítókórusa

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!