Ország-világ

2021.05.13. 13:06

Isztambul helyett Portóban rendezik a BL-döntőt

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) döntése szerint Isztambul helyett Portóban kerül sor a Bajnokok Ligája fináléjára, amelyben a Chelsea és a Manchester City találkozik május 29-én.

Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola gestures on the touchline during the English Premier League football match between Manchester City and Chelsea at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on May 8, 2021. (Photo by Martin Rickett / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Martin Rickett

Az UEFA csütörtöki tájékoztatása szerint a helyszínváltoztatással az angol szurkolóknak lehetőségük lesz, hogy elutazzanak a mérkőzésre és buzdítsák csapatukat. A találkozóra mindkét klub hat-hat ezer jegyet kap, a belépőket csütörtöktől vásárolhatják meg az angol drukkerek.

„Egy ilyen év után, amikor a szurkolók nem mehettek be a stadionokba, nem lett volna helyes, ha nem adtunk volna lehetőséget nekik, hogy a szezon legnagyobb meccsén a helyszínen láthassák kedvenceiket”

- indokolta döntését az UEFA.

A mérkőzésnek eredetileg az isztambuli Atatürk Stadion adott volna otthont, ám a múlt héten a brit kormány szigorított a koronavírus-járvány miatti karanténszabályokon, melyek szerint a magas kockázatú, úgynevezett vörös listán szereplő országokba – így Törökországba – csak „nyomós indokkal” megengedett az utazás, és aki visszatér egy ilyen területről, annak tíz napot szállodai karanténban kell töltenie a saját költségén.

Az UEFA a hét elején tárgyalásokat folytatott a brit kormánnyal és szövetséggel, hogy a szigetországban kerüljön sor a mérkőzésre, de a megbeszélések nem vezettek eredményre, mert

a szövetség nem tudta elérni, hogy a mérkőzésre utazó újságírók és más vendégek mentesüljenek a helyi karanténkövetelmények alól.

Portugália azért lehet rendező, mert egyike annak a 12 országnak, ahonnan Nagy-Britanniába visszatérve nem kell karanténba vonulni.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában