nhl

2021.05.05. 08:27

Crosby vezetésével nyert a Pittsburgh

A Pittsburgh Penguins a két gólt ütő és egy gólpasszt adó Sidney Crosby vezetésével legyőzte vendégként a Philadelphia Flyerst az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján, és ezzel az élen maradt a keleti divízióban.

A két csapat hétfőn is találkozott egymással, akkor hasonlóan gólzáporos mérkőzésen szinte fordított eredmény, 7-2-es Flyers-siker született.

A Vancouver Canucks vendégeként 4-1-es diadalt arató Edmonton Oilersben a csapatkapitány Connor McDavid továbbra is esélyes arra, hogy 100 pontos szezont hozzon össze, annak ellenére, hogy csak 56 mérkőzésből áll az idei alapszakasz. A center ezúttal két gólpasszt adott és 93 ponttal áll (31 gól és 62 gólpassz) öt találkozóval a zárás előtt.

A Carolina Hurricanes a Chicago Blackhawks 6-3-as legyőzésével sorozatban a 12. mérkőzésén szerzett pontot, ez a második leghosszbb széria ebben a szezonban a Colorado 15-ös menetelése mögött. A Hurricanesben Sebastian Aho egymás után a kilencedik összecsapáson iratkozott fel a pontszerzők közé – ez a jelenlegi leghosszabb aktív sorozat az NHL-ben -, de bombaformában játszik az orosz Andrej Szvecsnyikov is, aki ezúttal két gólt ütött és egy gólpasszt adott.

Eredmények:

Philadelphia Flyers-Pittsburgh Penguins 3-7

Buffalo Sabres-New York Islanders 4-3 – szétlövéssel

Carolina Hurricanes-Chicago Blackhawks 6-3

New Jersey Devils-Boston Bruins 4-3 – hosszabbítás után

Vancouver Canucks-Edmonton Oilers 1-4

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában